©AFP
©AFP

Veljko Paunović postaje najuspešniji trener u eri porodice Vergara

Vreme čitanja: 1min | sre. 08.11.23. | 19:12

Srpski strateg ima priliku da postane trener s najviše pobeda od 2002. godine

Veljko Paunović je nakon dolaska u meksički fudbal na delu osetio pritisak koji sa sobom nosi klupa jednog od četiri najpopularnija tamošnja klubova, Čivas Gvadalahare, ali se vrlo uspešno nosi sa tim. To pokazuju rezultati, ali i činjenica da je srpski strateg veoma blizu da postane najuspešniji trener u eri porodice Vergara koja je na čelu kluba od oktobra 2002. godine, a koja je sklona čestim smenjivanjem šefova struke.

Paunoviću nedostaje samo jedna pobeda da postane trener sa najviše ostvarenih trijumfa u proteklom periodu, računajući samo ligaški deo sezone. U Aperturi i Klausuri do sada je vodio ekipu na 33 meča i ostvario 18 pobeda, a još jedna bi ga dovela do posebnog statusa u aktuelnoj eri.

Izabrane vesti

Koliko je porodica Vergara zahtevna kada su u pitanju trener, govori i činjenica da je do sada kroz klub prodefilovalo 20 stratega, a nijedan nije uspeo da dostigne cifru koju cilja Srbin.

Paunović rekord juri u velikom derbiju protiv Pumasa u noći između subote i nedelje (02.00), a u slučaju da u tome uspe upravo u Meksiko Situju, srpski trener bi dobio poseban status i među zahtevnim navijačima klub iz Zapopana.

Paunović je u Čivas stigao u novembru prošle godine, a prethodno je vodio Reding i Čikago Fajer, dok se afirmisao sa omladinskom selekcijom Srbije, koju je 2015. godine odveo na krov sveta na Novom Zelandu.



tagovi

Veljko PaunovićČivas Gvadalahara

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara