Veljko Simić ide na pozajmicu! Otkupna klauzula 500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.08.20. | 09:03

Apolon iz Limasola ili Poljska

Duel protiv Novog Pazara je nagovestio, utakmica sa Radničkim iz Niša samo potvrdila: Veljko Simić se ne nalazi u ozbiljnim planovima trenera Crvene zvezde Dejana Stankovića za ovu sezonu. Momak iz Lazarevca, rođen 1995. godine, nije dobacio ni do protokola, što je bio više nego jasan signal da će u ovom prelaznom roku promeniti sredinu.

Krilni fudbaler će uskoro napustiti Marakanu i otići na jednogodišnju pozajmicu u redove kiparskog Apolona, ili jednog od dva poljska kluba koji ga žele u svojim redovima, saznaje MOZZART Sport. Srpski šampion će, dakle, ostati bez obeštećenja, ali u ugovor o pozajmici Veljka Simića bić ubačena obavezna otkupna klauzula u iznosu od 500.000 evra. Takođe, naredni klub će preuzeti kompletnu platu igrača koji je stigao u redove Crvene zvezde u letnjem prelaznom roku 2018. godine.

Izabrane vesti

Pripadnik čuvene Zvezdine „klase 1995“ imao je odličnu statistiku u domaćim okvirima, na 59 mečeva postigao je 15 golova i upisao 11 asistencija, ali nije uspeo da ostavi dublji trag na Marakani. Posebno mu je nedostajao pečat u utakmicama od velikog značaja, u trenucima kada je uživao veliko poverenje bivšeg trenera Vladana Milojevića. Doveden kao potencijalna zamena za Nemanju Radonjića, Veljko Simić je počeo mečeve protiv Spartaka iz Trnave i Salcburga u gostima. Zatim se našao u startnoj postavi na gostovanjima PSŽ-u i Napoliju, i upravo je u Italiji propustio šansu da napravi veliki iskorak u karijeri. Pri rezultatu 1:0 za domaćina promašio je zicer...

Dugo već Veljko Simić kuburi sa minutažom u Crvenoj zvezdi. Bilo je nagoveštaja da će se njegov status promeniti dolaskom Dejana Stankovića, ali se mladi trener odlučio da u vatru gurne talentovanog Željka Gavrića. Sada, posle dolaska Srđana Spiridonovića i Aleksandra Kataija, bilo je jasno da Veljko Simić neće dobiti šansu da pokaže šta zna u kontinuitetu, pa se njegov menadžerski tim okrenuo alternativnim rešenjima.

Crvena zvezda je zimus imala ponudu od Legije iz Varšave za Veljka Simića od 500.000 evra, na Marakani su tražili značajno više. Međutim, sada nemaju toliko manevarskog prostora za pregovore. Posebno, što je na krilnim pozicijama velika gužva i što pored Kataija i Spiridonovića, za dva mesta konkurišu Ben, Vukanović, supertalentovani Radulović, kao i Željko Gavrić koji je pred transferom u Italiju.

Pored Simića očekuje se odlazak još nekih igrača sa manjom minutažom. 


tagovi

veljko simić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara