Verdao ponovo bolji od Santosa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.05.21. | 03:46

Ništa od revanša...

Daleko je od značaja njihovog prethodnog okršaja, ali zašto da ne - bilo bi slatko dobiti i na neki način se revanširati za poraz u finalu Kopa Libertadores pre tri i po meseca. Ali Santos ponovo nije uspeo. U pretposlednjem kolu ligaškog dela šampionata Paulista Palmeiras je slavio u Derbiju nostalgije sa 3:2 i zadržao šanse da se nađe u četvrtfinalu. S druge strane, viceprvak Južne Amerike više ne može do drugog mesta u grupi D, pošto je Gvarani ostao na plus četiri.

Podsetimo, u šampionatu Paulista sve ekipe podenjene su u četiri grupe. Međusobno svako igra sa svakim i tako se prikupljaju bodovi, da bi po dva najbolje plasirana iz svake grupe prošla u četvrtfinale i nastavila borbu za trofej.

Izabrane vesti

Kada je Palmeiras u pitanju njegove šanse da se nađe u TOP 8 nisu loše. Ekipa koja je ispred - Novorizontino, ima samo bod više i gostovanje Korintijansu u poslednjoj rundi. Šampion Zelenog kontinenta gostuje Ponte Preti i njegov trijumf uz remi ili poraz Novorizontina značio bi smenu na drugoj poziciji.

Večeras su i Palmeiras i Santos očekivano igrali u kombinovanim sastavima, jer pre dva dana imali su obaveze u Kopa Libertadores. U takvim uslovima domaćin se bolje snašao i došao do treće vezane pobede kod kuće protiv ovog rivala.

Najzaslužniji za pobedu Verdaa je urugvajski defanzivac Matijas Vinja. On je postigao prvi gol na meču u 8. minutu i asistirao za Lukasa Estevesa 12. minuta pre kraja za konačnih 3:2. Oba gola za Santos delo su napadača Kajo Žorža.

BRAZIL, ŠAMPIONAT PAULISTA - 11. (PRETOPOSLEDNJE) KOLO

Četvrtak

Ponte Preta – Guarani 3:1 (1:0)

Petak

Novorizontino - Botafogo 2:2 (1:0)

/Kleo Silva 16, Keiroš 90+2 - Robson 62ag, Martineli 67/

Sao Bento - Inter de Limeria 2:1 (1:1)

/Žulinjo 32, Dijego Tavares 90+8 - Vanšan 27/

Palmeiras - Santos 3:2 (2:1)

/Vinja 8, Vilijan 23, Esteves 78, Kajo Žorž 14, 54pen/

Santo Andre - Mirasol 2:1 (0:1)

/Žeirton 57, Pedro Vitor 82 - Rafael Silva 45+1/

03.15: (2,05) Ferovijarija (3,05) Ituano (3,80)



tagovi

Južna AmerikaBrazilPaulista

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara