Miloš Veljković (©AFP)
Miloš Veljković (©AFP)

Verder na pragu Bundeslige, Veljković se vraća na teren protiv tima kojem je dao najlepši gol u karijeri

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.05.22. | 09:51

Tim iz Bremena gostuje budućem trećeligašu Aueu (nedelja, 13.30) u pretposlednjem kolu Cvajte

Šalke je prvi obezbedio mesto u Bundesligi sledeće sezone, a sada je preostalo da u poslednjem kolu dobijemo i drugog zagarantovanog putnika u elitni rang. Najbliži overi te pozicije je Verder iz Bremena, koji u nedelju od 13.30 časova igra izuzetno važan meč sa Aueom.

Izabranici Olea Vernera imaju idealnu priliku da se izdvoje na drugom mestu posle poraza Darmštata od Fortune u Diseldorfu (2:1). Ukoliko budu trijumfovali danas, u poslednjem kolu bi im i bod protiv Regensburga kod kuće bio dovoljan za promociju.

Izabrane vesti

Zato, o motivaciji ekipe iz Bremena ne mora da se priča ništa posebno, svi znaju kakav je ulog na talonu.

Dobro smo raspoloženi. Tokom nedelje smo imali seriju idealnih treninga da bismo spremni dočekali Aue. S jedne strane, naravno da osećamo tenziju, jer moramo da pobedimo, ali sa druge, baš uživamo u fudbalu i našoj poziciji. Očekujem da će Aue da pokaže kvalitet, reakciju na poraz od Darmštata u prošlom kolu sa 6:0. Međutim, činjenica je da ako budemo uspeli da odigramo na našem najboljem nivou, lako ćemo ostvariti cilj“, samouveren je Verner.

13.30: (13,0) Aue (7,75) Verder (1,18)

Ovaj 34-godišnji stručnjak nije na klupi Verdera od početka sezone. Došao je tek sredinom novembra, posle loših rezultata zeleno-belih, a vrlo brzo je potpuno prokrenuo sezonu tima iz Bremena. Na dosadašnjih 17 utakmica sa Vernerom ostvareno je 11 pobeda, a zanimljivo je da je nekadašnji strateg Kila debitovao baš protiv budućeg trećeligaša Auea.

Tada je Verder slavio sa 4:0, a za najlepši potez na meču zaslužan je bio srpski reprezentativac Miloš Veljković, koji je izveo maestralan „škorpion“ za 2:0. Kako je sam štoper rekao, to mu je bio najlepši gol koji je dao u dosadašnjoj karijeri.

Verder je posle pobede nad Šalkeom u Gelzenkirhenu sa 4:1 zabrljao u prošlom kolu protiv Kila i izgubio je sa 3:2, te je tako propustio priliku da lakše i brže dođe do elite. Na toj utakmici zbog povreda nisu igrali glavni štoperi zeleno-belih, Veljković i Omer Toprak, ali dobra vest je da su se obojica oporavili u međuvremenu i pčekuje se da budu starteri protiv Auea, zajendo sa Markom Fridlom u poslednjoj liniji. Verner voli da gaji ofanzivan fudbal, u sistemu 3-5-2.

Suštinski, Verderu bi danas odgovarao i bod, s tim što bi onda morao da savlada u poslednjem kolu Regensburg. Podsetimo, treće mesto na kraju sezone u Cvajti vodi u baraž, na megdan sa 16. timom Bundeslige. U poslednjem kolu će Darmštat da dočeka Paderborn, dok će Hamburger da gostuje Hanzi u Roštoku.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

CVAJTA - 33. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Petak

Fortuna Diseldorf - Darmštat 2:1 (2:0)

/Ijoha 3, Cimerman 10 - Kempe 60pen/

Paderborn - Sandhauzen 2:0 (1:0)

/Muslija 27, Klemen 60/

Subota

Hamburger - Hanover 2:1 (2:1)

/Glatzel 13, 20 - Kerk 22/

Jan Regenzburg - Hajdenham 0:2 (0:0)

/Mainka 51, Mohr 82/

Ingolštat - Hanza 0:0

Šalke - Sankt Pauli 3:2 (0:2)

/Trode 47pen, 71, Salazar 78 - Matanović 9, 17/

Nedelja

13.30: (2,50) Holštajn Kil (3,40) Nirnberg (2,75)

13.30: (2,10) Karlsrue (3,45) Dinamo Drezden (3,50)

13.30: (13,0) Aue (7,75) Verder (1,18)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

CvajtaVerder BremenVerderAueMiloš VeljkovićOle Verner

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara