Idan Vered na predstavljanju u Crvenoj zvezdi 2015. godine (©Stasport)
Idan Vered na predstavljanju u Crvenoj zvezdi 2015. godine (©Stasport)

Vered nije u prvom planu u Hapoelu, ali je odbio ponudu drugoligaša Jafe

Vreme čitanja: 4min | pon. 09.01.23. | 13:51

Bivši fudbaler Crvene zvezde biće na klupi tima iz Tel Aviva od 19.30, kada će u okviru šampionata Izraela gostovati Ber Ševi

Izraelski krilni napadač Idan Vered polako ulazi u završnu fazu igračke karijere. Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde već ima 33 godine, više ne uspeva da se izbori za startno mesto ni u Hapoelu iz Tel Aviva, a jedino interesovanje za njega, barem na početku zimskog prelaznog roka, pokazao je izraelski drugoligaš Makabi Jafa.

Vered je u intervjuu za lokalnu televiziju otkrio da je dobio konkretnu ponudu tima koji je trenutno treći na tabeli u drugom rangu, ali da ju je odbio. Makabi iz Jafe se zato okrenuo nekadašnjoj nadi Mančester Junajteda Davideu Petručiju, koji je trenutno član Hapoel Ber Ševe.

Izabrane vesti

Zanimljivo, baš će se Veredov i Petručijev tim sastati večeras od 19.30 časova, što će biti poslednji meč 17. kola šampionata Izraela. Izraelac će se verovatno barem na početku naći na klupi, kao i najčešće ove sezone, dok Italijan neće biti u protokolu. Nije odigrao nijedan meč ove sezone za Ber Ševu.

Vered je u Crvenu zvezdu stigao iz Makabi Haife na početku sezone 2015/2016, ali je ta saradnja bila osuđena na propast već na samom početku. Crveno-beli su se obrukali u kvalifikacijama za Ligu Evrope, kazahstanski Kajrat ih je savladao u 1. kolu i u Beogradu (2:0) i u Almatiju (2:1), što je za sva vremena bacilo senku na generaciju čiji članovi su još bili Džošua Parker, Petar Orlandić, Vukan Savićević, Mamadu Mbođ, Miloš Cvetković, Nenad Kovačević

19.30: (1,38) Hapoel Ber Ševa (4,40) Hapoel Tel Aviv (7,75)

Izraelac koji ima i rumunski pasoš je doveden za evropske mečeve, ali nije uspevao da pravi razliku ni u šampionatu Srbije. Tokom jeseni je zabeležio još osam nastupa u prvenstvu, ali samo jednom ga je tadašnji trener Miodrag Božović ostavio na terenu od početka do kraja. Protiv Mladosti u Lučanima, kada je i postigao svoj jedini pogodak u crveno-belom dresu. Pored toga je imao i jednu asistenciju protiv Voždovca.

U septembru je Vered odigrao svoj poslednji meč za Zvezdu, bio je protiv Sparaka u Subotici još na klupi, a posle toga više nijednom u protokolu. U februaru je raskinut ugovor, posle čega je krilni napadač otputovao u Severnu Ameriku da potpiše za drugoligaša Otava Fjuri. Već na leto se vratio u Izrael, pet sezona je nastupao za Bejtar iz Jerusalima, a od 2021. je član Hapoel Tel Aviva.

Prošle sezone je Vered odigrao skoro svaki meč, ali ove ga češće gledamo na klupi. Sakupio je sedam nastupa, ali je samo protiv Hapoel Haife i Bnej Sahnina bio starter. Zbirno je proveo tek 176 minuta na terenu, još nema ni gol ni asistenciju.

Hapoel doduše igra prilično loše. U ovom momentu se nalazi tek na 11. poziciji, pošto je nanizao tri remija u prethodna tri kola. Iz 16 utakmica je sakupio samo 16 poena, te mu šestoplasirani Bejtar Jerusalim i pozicija u plej-ofu izmiču za četiri boda. Ništa nedostižno, posle ovog u ligaškom delu ima da se odigra još devet kola, ali rezultati moraju da se poprave.

S druge strane, za Hapoel Ber Ševu nema zime. Barem kada je u pitanju plasman u plej-of. Treći je na tabeli sa 35 poena, ali lider Makabi Haifa mu je izmakao na +10 posle pobede u direktnom okršaju 1. januara.

Dva Hapoela su se sastala već dva puta ove sezone. Sredinom septembra u prvenstvu bilo je u Tel Avivu 3:2 za goste, posle preokreta, a potom je i 8. decembra tim iz Ber Ševe slavio u polufinalu Kupa Izraela kod kuće posle penala. Prethodno je posle 90 minuta igre rezultat bio 3:3.

Vered nije igrao u prvenstvu, dok je u kup utakmici ušao u igru u 80. minutu pri rezultatu 3:2 za Hapoel Tel Aviv. Golman Haruš je u 90. minutu postigao glavom gol posle kornera za 3:3, posle čega je bivši Zvezdin igrač dobio prvo žuti karton u 94. minutu, pa zatim i crveni u 96.

IZRAEL 1 – 17. KOLO

Subota

Makabi Netanja – Bnej Sahnin 0:0

Makabi Tel Aviv – Ašdod 3:0 (1:0)

/Jovanović 37, 52, Zahavi 76/

Hapoel Haifa – Hapoel Hadera 3:0 (1:0)

/Kanjuk 24, Josefi 72, Sardal 74/

Hapoel Jerusalim – Bejtar Jerusalim 1:1 (0:0)

/Biton 90+6 – Moreno 85/

Nedelja

Makabi Bnej Rajna – Kirjat Šmona 0:1 (0:0)

/Lugasi 75/

Nes Ciona – Makabi Haifa 0:2 (0:1)

/David 21, Atzili 57pen/

Ponedeljak

19.30: (1,38) Hapoel Ber Ševa (4,40) Hapoel Tel Aviv (7,75)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Idan VeradHapoel Tel AvivHapoel Ber ŠevaIzrael 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara