Verona igra sezonu iz snova: Opstanak već obezbeđen, šteta što Evropa nije malo bliže (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.04.22. | 20:47

Potvrda odličnih igara ekipe Igora Turdora - 1:0

Nema lepše stvari kada u sezonu uđeš s namerom da ostaneš u ligi, a onda odigraš tako da ti malo fali da postaneš konkurent za plasman u evropska takmičenja. Verona definitivno igra sezonu iz snova, što je potvrdila i večerašnjim slavljem nad Đenovom na Bentegodiju - 1:0 (1:0).

Igra nije bila spektakularna, ali je ekipa Igora Tudora pefektno odradila čitav posao. Povela je već u petom minutu golom Đovanija Simeonea, kojeg je prethodno odlično uposlio Danijel Besa, a onda je usledila izvrsna realizacija. Simeoneu je ovo bio 16. gol u sezoni, nalazi se na trećem mestu liste strelaca sa pet golova zaostatka za Dušanom Vlahovićem i Čirom Imobileom.

Izabrane vesti

Ono što je najvažnije za domaćina jeste to što je sa večerašnjim bodovima Verona i zvanično obezbedila opstanak u Seriji A, a prava je šteta što nema još koji bod više jer bi bila kandidat za plasman u Evropu. Ovako, nalazi se na devetom mestu sa sedam bodova zaostatka za šestoplasiranim Lacijem i mestom koje vodi u kvalifikacije za Ligu konferencije.

Verona je na vreme povela, a potom na siguran način čuvala stečenu prednost, a bila je bliža drugom golu nego indisponirana Đenova prvom. Domaći su čitav posao mogli da reše več u prvom poluvremenu, kada je dve odlične prilike u razmaku od svega devet minuta propustio Đankula Kaprari. Prvo je sjajnim udarcem u 23. minutu uzdrmao konstrukciju protivničkog gola kada je pogodio stativu, a onda je gađao pored leve stative.

U drugom poluvremenu ritam su dodatno usporile brojne izmene sa obe strane, što je više odgovaralo Veroni. Kod domaćina su starteri bili Ivan Ilić i Darko Lazović, stim što je Lazović zamenjen u 70. minutu utakmice. Sa druge strane svih 90 minuta na terenu proveo je Nikola Maksimović.

Đenova nastavlja grčevitu borbu za opstaak, pošto je ostala na tri boda udaljenosti od Kaljarija, koji je prvi iznad opasne zone.




tagovi

Đovani Simeone

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara