Manuel Baum (©Reuters)
Manuel Baum (©Reuters)

Verovali ili ne: Šalke 11 meseci bez pobede, Baumu otkaz, vraća se “trener veka”

Vreme čitanja: 1min | pet. 18.12.20. | 10:40

Hub Stevens i četvrti put na klupi kluba iz Gelzenkirhena

Kao da je večnost prošla, Šalke je poslednju bundesligašku pobedu ostvario još 17. januara 2020. godine kada je savladao Borusiju Menhengladbah sa 2:0. Od tada, 28 utakmica bez trijumfa, otkazi za Domenika Tedeska, Davida Vagnera i sada Manuela Bauma.

Kako prenose nemački mediji, ekipu će u narednom period predvoditi 67-godišnji Hub Stevens, legenda kluba, čovek koga su u Gelzenkirhenu proglasili “trenerom veka”, pošto im je, između ostalog, 1997. doneo pehar Kupa UEFA.

Izabrane vesti

Stevens će tako i četvrti put preuzeti dirigentsku palicu u Gelzenkirhenu, ali i ovog puta – kao i kada je popunio prostor između Tedeskove smene i Vagnerovog dolaska – samo da ugasi požar. Stevensu je već 67 godina, nema on više energiju da se bori sa nagomilanim problemima u timu.

A problemi su duboki. Šalke je trenutno ubedljivo poslednji na tabeli šampionata Nemačke, iz 12 kola ima samo četiri boda i deluje da bi vrlo lako mogao da propadne u Cvajtu.

Stevens će povratnički debi upisati u subotu popodne protiv Arminije Bilefeld, zatim će u utorak voditi ekipu protiv Ulma u Kupu Nemačke, a do tada bi uprava morala da pronađe trajno rešenje.



tagovi

Hub StevensManuel Baum

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara