Vertongen se vratio u Belgiju posle 19 godina, želi na Svetsko prvenstvo

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.09.22. | 20:12

Iskusni štoper potpisao za Anderleht

Otišao je kao "klinac", vratio se kao uspešan fudbaler sa bogatom radnom knjižicom. Jan Vertongen ponovo je u Belgiji pošto je u petak potpisao dvogodišnji ugovor sa Anderlehtom.

Iskusni Belgijanac je u redove briselskom velikana stigao iz Benfike koja ga je pustila bez obeštećenja. Nije ni ona pre dve godine uložila cent u njegov dolazak, bio je Vertongen čak standardan u prethodne dve sezone (89 utakmica u svim takmičenjima), ali je dolaskom novog trenera Rodžera Šmita zapao u drugi plan.

Izabrane vesti

U elitnom rangu belgijskog fudbala nikada nije zaigrao, još pre 19 godina Ajaks je u njemu video ogroman potencijal i doveo ga iz omladinske škole Beršota, a pored pomenutih klubova Belgijanac je nastupao još za RKC Valvajk (na pozajmici) i Totenhem u kojem je ostavio najveći trag. Usput postao i rekord reprezentacije Belgije po broju nastupa (139).

"Sve se desilo tako brzo. Moja karijera neće trajati još mnogo. Bila je ovo teška odluka jer će ovo biti moj poslednji klub, ali sam srećan što sam ovde. Bilo je takođe teško jer sam morao brzo da odlučim. Ne volim to, ali razumem da se u prelaznom roku sve dešava brzo", rekao je Vertongen na promociji.

Ne krije Vertongen da mu je cilj da izbori mesto u nacionalnom timu za Svetsko prvenstvo u Kataru.

"Pričao sam sa selektorom Robertom Martinezom. On me poznaje dobro i zna da ja želim da igram. Svetsko prvenstvo je takođe igralo ulogu u mom donošenju odluke. Želim da igram i budem od važnosti ekipi. Ovde sam prvenstveno zbog Anderlehta, ne zbog reprezentacije, ali svakako da je bolji otići na Svetsko prvenstvo kada si u ritmu. S obzirom na početak takmičenja, priprema je nemoguća, tako da će ritam igranja biti ključan."

Otkrio je 35-godišnjak i da se pre potpisivanja ugovora sa Anderlehtom konsultovao sa dvojicom saigrača iz reprezentacije.

"Bio sam u kontaktu sa Drisom Mertensom oko transfera. Na neki način smo u istoj situaciji, imamo isto godina i u istoj smo fazi karijere. Popričao sam i sa Tobijem Aldervejreldom. Kao mlađi, jednom sam već imao ponudu Anderlehta, ali je nisam prihvatio", rekao je Vertongen.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Jan Vertongen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara