Veselinović pravi planove kao da ostaje u Čuki

Vreme čitanja: 3min | sre. 18.12.19. | 13:09

I sprema zamenu Tediću

Čukarički je završio sezonu na četvrtom mestu, a utisak je da je ekipa sa Banovog brda mogla više. Posebno, jer je tim Aleksandra Veselinovića igrao dopadljivo za oko i afirmisao veliki broj mladih igrača.

Od ponedeljka Brđani su na odmoru, a u naredne tri nedelje na upravi kluba je da se dobro pripremi za eventualne odlaske, odnosno popunu mesta za odlazak najboljih.
„Počinjemo pripreme 8. januara i u tri dana trebalo bi da završimo lekarske preglede. U Beogradu ćemo raditi do 22. januara, a zatim se selimo na Kipar, gde ćemo se pripremati do 4. februara. Već posle sedam dana rada odigraćemo i prvu prijateljsku utakmicu. Dogovorili smo meč sa Proleterom 15. januara, dok ćemo tri dana kasnije igrati sa Radom“, istakao je Veselinović za Sportski žurnal.

Izabrane vesti

Čukin šef se pominje kao potencijalni naslednik Vladana Milojevića na klupi Zvezde, ali pravi planove kao da će ostati u Čukaričkom.
Na Kipru je u planu da odigramo šest utakmica, dve dnevno, subota-subota-utorak. Vodimo veliki broj igrača tako da moramo da imamo po dva meča u istom danu, to smo praktikovali i u Sloveniji. Očekujem da će svaki igrač do početka prvenstva uključujući i one dve s početka priprema odigrati po pet utakmica“.

Nema sumnje da će u ovom prelaznom roku Čukarički ostati bar bez dvojice standardnih igrača, tako da će uprava kluba morati na reaguje.
„U ovom momentu imamo stabilnu selekciju igrača. Znam da su zbog mladosti i kvaliteta mnogi igrači Čukaričkog interesantni kako domaćim, tako i inostranim klubovima. Prvo moramo da vidimo šta će se dešavati oko eventualnih odlazaka, jer mnogi igrači sa statusom mladih i omladinskih reprezentativaca su na ceni. U zavisnosti od toga radićemo na pojačanjima. U naredne dve nedelje imaćemo jasniju sliku“.

Nisu, međutim, samo mladi na meti inostranih klubova, već i Docić, Stojanović, Kajević, Bogosavac
„Svi ti igrači su na ceni, imaju pedigre i renome u srpskom fudbalu. Moramo da budemo spremni na sve, ali sam siguran da će kostur ekipe ostati i biti stabilan. Većina tih iskusnih igrača će ostati jer njihova uloga u razvoju mladih i u stabilizaciji ekipe je nemerljiva“.

Čukaričkom je pod broj jedan neophodan napadač, jer ekipa ne može da se oslanja samo na Tedića, iako je najviše golova ove sezone dao igrač sredine terena Luka Stojanović.
„Slažem sa da nam je potreban napadač, jer smo 26 utakmica odigrali samo sa Slobodanom Tedićem, s tim što nam je Ndiaje jednu ili dve utakmice pomogao kao napadač. Mnogo smo opteretili Tedića, a on je tu samo do leta i već sada moramo da razmišljamo o nekome ko će posle njega da igra. Došli smo do zaključka da bi već ove zime bilo najpametnije da potražimo jednog napadača koji bi pomogao Tediću, a u isto vreme aklimatizovao se do leta. Imamo na toj poziciji i malog Rakonjca, trenutno na pozajmici u IMT-u. Očekujem da će dobiti šansu od leta ukoliko se bude normalno razvijao“, završio je Veselinović izlaganje za Sportski žurnal.


 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara