Nikola Maksimović (©Reuters)
Nikola Maksimović (©Reuters)

Vest Hem daje 15.000.000 za Maksimovića, Napoli traži više

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.09.20. | 11:09

Mada ne mnogo više

Zahtev Falija Ramadanija je previsok za Aurelija de Laurentisa, poznatom po tome što je težak na novčaniku. A Ramadani je za Nikolu Maksimovića tražio četvorogodišnji ugovor vredan 2.800.000 evra po sezoni i time Napoli stavio u nezavidan položaj. Ne samo zbog toga što će Maksimović izvesno otići. Već pre svega zato što Napolitanci sada imaju kratak rok da nađu kupca koji će ispuniti De Laurentisove finansijske prohteve.

Stoga se u Napulju nadaju da bi Vest Hem mogao da bude taj. Čekićari su naime već otvorili pregovore oko dolaska 28-godišnjeg srpskog reprezentativca i prema informacijama Dejli mejla na sto stavili i prvu konkretnu ponudu: 14.000.000 funti, odnosno oko 15.500.000 evra.

Izabrane vesti

Napoli traži više. Spekuliše se da bi bili zadovoljni sa oko 20.000.000 evra. A to nije nepremostiva razlika, jer nema nikakve sumnje da će Vest Hem, osim ako ne pronađe drugo rešenje na pijaci, početnu ponudu povisiti za koji milion, a onda će i De Laurentis morati da prihvati kompromis, jer do kraja prelaznog roka ostalo je samo sedam dana.

Druga mogućnost je da sačeka Fulam Aleksandra Mitrovića, jer su i na Krejven Kotidžu raspoloženi da Maksimovića privuku u London. Jurili su ovog leta Marlona Santosa iz Sasuola, ali nisu uspeli.

Ni Vest Hem ni Fulam ovog leta nisu trošili mnogo. Fulam je potrošio 28.200.000 evra na nekoliko pojačanja među kojima je najskuplji Brajtonov Antoni Nokart koga su platili 11.700.000. Vest Hem ni toliko, dali su 16.200.000 za Slavijinog Tomaša Sučeka, zaradili nekih 6.000.000 više na prodajama Gradija Dijanje, Albijana Ajetija i Džordana Hjudžila.

Dakle, ima para za Maksimovića. I nema izbora za De Laurentisa. Malo je verovatno da će neko u smiraju prelaznog roka izdvojiti veliki novac za Kalidua Kulibalija, a jedan od dvojice Napolijevih štopera mora da ide.

Idealna šansa za Vest Hem, jer se na početku Premijer lige videlo da odbrana tima Dejvida Mojesa žudi za osveženjem. Protiv Njukasla 0:2, protiv Arsenala 1:2, popravili su utisak protiv Vulverhemptona (4:0), ali novi štoper je ostao prioritet.


tagovi

Nikola MaksimovićLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara