Foto: Reuters
Foto: Reuters

Vest Hem oteo Čelsiju četvrto mesto: Poluvreme dostojno Lige šampiona, Lingardov trk od 60 metara prethodio golu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 05.04.21. | 23:18

Čekićari od večeras ispred četiri tima Velike šestorke - Plavaca, Totenhema, Arsenala i Liverpula

Vest Hemu od večeras gledaju u leđa četiri tima engleske velike šestorke - Čelsi, Totenhem, Liverpul i Arsenal. Izabranici Dejvida Mojesa odigrali su protiv Vulverhemptona prvo poluvreme koje je prema svim napadačkim parametrima bilo na nivou Lige šampiona. Uostalom, nagrada je stigla u vidu četvrte pozicije koja garantuje plasman u elitno evropsko takmičenje - 2:3.

Everton je nešto ranije prosuo dragocene bodove protiv Kristal Palasa, ali Čekićari nisu sebi dozvolili da zakasne na jedan od poslednjih vozova za Ligu šampiona. Naprotiv. Oni su se gospodski ukrcali u vagon za aristokratiju, a potom ušli u lokomotivu i zamandalili vrata.

Izabrane vesti

Ono što su do 38. minuta napravili Džesi Lingard, Pablo Fornals i Džerod Bouven nagovestilo je katastrofu koja je Vukove zadesila u trećem kolu kada su gostovali na londonskom Olimpijskom stadionu (4:0). Međutim, ma koliko pomisao da će svi gorepomenuti velikani ostati u predvorju Lige šampiona, a da bi Vest Hem mogao da je obezbedi delovala zabavno, čovek mora biti iskren i priznati jednu stvar. Ukoliko do kraja sezone četa Dejvida Mojesa bude imala padove koncentracije i opuštanja kao u finišu prvog i tokom većeg dela drugog poluvremena, Liverpul, Čelsi i Totenhem će je lako bodovno pregaziti.

Za početak, ono što od dolaska u Vest Hem prikazuje Džesi Lingard zaslužuje isključivo hvalopseve. Ne samo da je fudbalski oživeo, da je ponovo reprezentativac Engleske, već mu talas samopouzdanja na kojem jaše omogućava da sa loptom u nogama pretrči preko 60 metara zaobiđe odbranu rivala i pošalje loptu u mrežu. Otkako je Lingard 3. februara debitovao za londonski tim, nijedan fudbaler nije učestvovao u više pogodaka od njega (6 golova, tri asistencije).

Vođstvo gostiju pratilo je otvoreno stopalo Fornalsa i podebljavanje prednosti. Bouven je zatim probušio Patrisija slanjem lopte u bliži ugao, pa treći gol Čekićara ide na dušu Portugalca.

A onda je usledio odgovor. Kombinacija Adama Traore - Leander Dendonker donela je smanjene zaostaka pred kraj poluvremena, a ekipa Nuna Espirita Santa je agresivnim pristupom u drugom delu naterala protivnika da se potpuno povuče i fokus usmeri isključivo na odbranu svog gola. Od poluvremena na terenu se obreo skupo plaćeni porutugalski biser Fabio Silva, a Espirtio Santo je ispostavilo se pogodio sa izmenom. Divnu loptu Pedra Neta tinejdžer je ukrotio bez problema pre nego što je pogodio dalji ugao gola Lukaša Fabijanskog.

Umesto da se naleti ka protivničkom golu dodatno intenziviraju, polako su počeli da zamiru, a zaliha od tri gola Vest Hema ispostavila se dovoljnom za novu pobedu nad Vulvsima. Ogroman podvig za Čekićare koji već u sledećoj rundi dočekuju Lester, a za tri kola dolazi im Čelsi kao jedan od direktnih konkurenata za četvrto mesto.

PREMIJER LIGA - 30. KOLO

Subota

Čelsi - Vest Bromvič 2:5 (1:2)

/Pulišić 27, Maunt 71 - Pereira 45+2, 45+4, Robinson 63, 90+1, Dinj 68/

Lids - Šefild Junajted 2:1 (1:1)

/Herison 12, Jagjelka 49pen - Osborn 45+2/

Lester – Mančester siti 0:2 (0:0)

/Mendi 58, Žezus 74/

Arsenal – Liverpul 0:3 (0:0)

/Žota 64, 82, Salah 68/

Nedelja

Sautempton – Barnli 3:2 (2:2)

/Armstrong 31, Ings 42, Redmond 66 – Vud 12p, Vidra 28/

Njukasl - Totenhem 2:2 (1:2)

/Žoelingon 28, Vilok 86 - Kejn 30, 34/

Aston Vila - Fulam 3:1 (0:0)

/Trezege 78, 81, Votkins 87 - Mitrović 61/

Mančester junajted – Brajton 2:1 (0:1)

/Rašford 62, Grinvud 83 – Velbek 13/

Ponedeljak

Everton - Kristal Palas 1:1 (0:0)

/Rodrigez 56 - Bačuaji 84/

Vulverhempton - Vest Hem 2:3 (1:3)

/Dendonker 44, Silva 68 - Lingard 6, Fornals 14, Bouven 38/



tagovi

Vest HemVulverhempton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara