Konstantinos Mavropanos (Screenshot - twitter.com/WestHam)
Konstantinos Mavropanos (Screenshot - twitter.com/WestHam)

Vest Hem umesto Megvajera doveo Grka kojeg je otkrio Venger, En Nesiri i Kudus za jači napad

Vreme čitanja: 3min | uto. 22.08.23. | 19:28

Čekićari predstavili Konstantinosa Mavropanosa

Nakon prodaje Deklana Rajsa za oko 123.000.000 evra sa bonusima Arsenalu, Vest Hem se bacio na ojačavanje svih linija. Najpre je potpisao dvojicu vezista, Edsona Alvareza iz Ajaksa i Džejmsa Vard Prausa iz Sautemptona - i potrošio nešto manje od 73.000.000 evra. Dejvid Mojes je konkurenciju u odbrani hteo da popravi angažovanjem Harija Megvajera, ali je transfer bivšeg kapitena Mančester junajteda propao jer mu nisu ispunjene želje oko primanja. Tako su se u klubu okrenuli ka Nemačkoj i rešenje pronašli u Štutgartu.

Kako je i zvanično potvrđeno, bivši fudbaler Arsenala Konstantinos Mavropanos novo je pojačanje Čekićara. Grčki reprezentativac je sa londonskim klubom parafirao petogodišnju saradnju, a Švabe će na ime transfera zaraditi 20.000.000 evra fiksno, dok bi na račun moglo da im legne još 5.000.000 na ime bonusa.

Izabrane vesti

"Veoma sam srećan i uzbuđen što sam ovde, što sam se vratio u Premijer ligu kao član Vest Hema, kluba pred kojim je lepa budućnost nakon osvajanja Lige konferencije prošle sehone. Radujem se iskoraku u karijeri, a navijačima obećavam da ću dati sve od sebe za njih i ovaj dres", rekao je Mavropanos koji će na leđima nositi broj 15.

Mavropanosa je otkrio legendarni trener Arsenala, Arsen Venger, još dok je nastupao u PAS Janini, pa su ga Tobdžije preselile na sever engleske prestonice u januaru 2018. godine za 2.100.000 evra. Debitovao je u Premijer ligi tri meseca kasnije protiv Mančester junajteda.

Nije se ipak naigrao u Severnom Londonu, pa je posle osam nastupa za 18 meseci u klubu otišao na kaljenje u Nemačku, gde je zaigrao za Nirnberg. Pokazalo se ipak da Vengera nije prevario njuh, Konstantinos je briljirao na pozajmici, pa je dobio i novi ugovor na Emiratima. Ipak, samo da bi bio prosleđen na novu pozajmicu i to na dve godine, u Štutgart.

Nakon što je postigao pet golova na 55 nastupa, Švabe su ga otkupile u maju prošle godine za 3.200.000 evra (prethodno platili pozajmicu 750.000), da bi u sezoni za nama odigrao još 34 utakmice i postigao tri pogotka.

Afirmisao se u Nemačkoj, postao i redovan u grčkoj reprezentaciji, za koju je ubeležio 19 nastupa, pa se posle svega vratio u London, gde će se za minute boriti Kurtom Zumom, Najefom Agerdom, Anđelom Ogobonom i Tilom Kererom.

"Drago mi je što mogu da poželim dobrodošlicu Konstantinosu u Vest Hem. Tražili smo centralnog defanzivca čitavog leta, tako da je dobro što smo uspeli da dovedemo internacionalca takvog kvaliteta. Jedva čekamo da ga uključimo u rad sa grupom", istakao je Dejvid Mojes o najnovijem pojačanju.

Neće se tu Čekićari zaustaviti. Naredni cilj je da se ojača ofanzivna linija. S ozbirom da je Đanluka Skamaka otišao u Atalantu, za mesto u špicu napada konkurišu Majkl Antonio, Deni Ings i talentovani Divin Muamba koji je prekomandovan iz omladinske ekipe, pa Vest Hem želi i jednog centafora, a prema pisanju Skaj Sportsa pokazao je interesovanje za snažnog Marokanca iz Sevilje, Jusefa En Nesirija. Kako se navodi, nije još poslao zvaničnu ponudu za golgetera koji ima još dve godine ugovor sa Andalužanima.

Takođe, želja kluba je da ofanzivu osveži talentovanim reprezentativcem Gane iz Ajaksa, Mohamedom Kudusom. Već su dve ponude iz Londona otišle u Amsterdam, ali su obe odbijene, navodi Skaj Sports. Čekićari će razmotriti da li da šalju i treću, a navodno je 23-godišnji krilni fudbaler zagrejan za ideju da karijeru nastavi u Vest Hemu.


tagovi

Konstantinos MavropanosJusef En-NesiriMohamed KudusLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara