Fudbaleri Partizana sa peharom Kupa (©MN Press)
Fudbaleri Partizana sa peharom Kupa (©MN Press)

Veterani sa Kup fronta

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.06.20. | 08:32

Veliki broj igrača Partizana bar jednom osvajao ovaj trofej

Prošla je treća sezona kako šampionska kruna nije stigla u Humsku. Praktično na prste jedne ruke mogu se nabrojati igrači Partizana koji su u karijeri osvojili Superligu, neki od njih još u prošlom mandatu u crno-belom dresu. Ali, to je tema o kojoj će ozbiljno u taboru Parnog valjak morati da se pozabave tokom letnje pauze.

Međutim, kada je drugi domaći front u pitanju, Kup Srbije, igrači Partizana su tu – veterani. Prekaljeni pobednici, koji dobro znaju kako se osvaja taj drugi pehar, kako se obično kaže - najmasovnijeg takmičenja.

Izabrane vesti

Upravo ta stavka, da u timu ima pregršt igrača koji su barem jednom, a neki i više puta, osvajali Kup, bilo Srbije ili neke druge zemlje, prednost je koju Partizan ima uoči finala sa Vojvodinom u sredu u Nišu (19.00).

Nije to samo gola statistika, igra brojeva koja može da bude zanimljiva samo kao novinarski podatak. Naprotiv, to je bitan detalj, koji jasno govori da su crno-beli doktorirali poslednjih sezona takmičenje u Kupu, da bolje od ostalih igraju kada se pleše na tankoj žici jedne utakmice, pa ko pobedi ide dalje ili diže trofej, a ko izgubi, ostaje u prašini.

Da li će zaigrati srce Bojanu Ostojiću u sredu uveče u Nišu ako se zna da je komandant odbrane Partizana osvojio četiri Kupa u poslednjih pet godina: tri sa crno-belima iz Humske i jedan sa belo-crnima sa Banovog brda? Ili će možda zadrhtati ruke Vladimiru Stojkoviću, koji je odigrao “more” ovakvih mečeva, a pet puta je bio pobednik kupa u karijeri: tri puta u Partizanu, jednom u Zvezdi, a jednom i u Portugalu? Teško da rivali mogu da računaju na to.

Osvajači Kupa 2018.Osvajači Kupa 2018.

Sejduba Suma ima tri Kup trofeja u karijeri (dva u Slovačkoj), Bibars Natho dva (Rusija i Izrael), ali će probati kolekciji da doda i ovaj srpski. Umar Sadik će biti posebno motivisan, jer će na Čairu probati da osvoji prvi veliki pehar u karijeri. Da i on probije led.

Ako neko zna kako se u dresu Partizana osvaja Kup, onda je to Nemanja Miletić, koji će jurišati da ga četvrti put osvoji u crno-belom dresu. Kao nagradu i dodatnu stimulaciju dobio je u ponedeljak novi ugovor. Saša Zdjelar i Slobodan Urošević, kao i Đorđe Ivanović, bili su laureati prošle i pretprošle sezone.

Ima dva kupa u rezimeu i Milan Smiljanić, kao i golman Nemanja Stevanović, koji je jedan od ta dva uzeo kao član Čukaričkog. Lazar Marković je osvojio Kup Portugalije, a Takuma Asano ima samo dva Superkupa Japana.

Priliku da upišu drugi Kup u biografiju imaće Filip Stevanović, Lazar Pavlović, Aleksandar Šćekić i Strahinja Pavlović. Upravo će mladi štoper imati poseban motiv u Nišu, jer će mu ovo biti oproštajni ples od dresa Partizana.

Sve kad se sabere, to je pregršt osvojenih medalja na jednom mestu. I taj tas ozbiljno preteže na stranu crno-belih uoči finala. Naravno, svaka utakmica je posebna priča, nepredvidiva, ne može se unapred napisati. Ali, Parni valjak i te kako ima adute na koje može da se osloni pred duel sa Vojvodinom.

U Humskoj su u prethodne četiri godine postali istinski veterani sa Kup fronta. Ako neko zna kako se taj pehar osvaja, to su crno-beli.


tagovi

FK PartizanKup Srbije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara