Veterani velikih utakmica

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.02.22. | 10:05

Crvenoj zvezdi igra samo pobeda u današnjem 166. večitom derbiju, ali to su situacije na koje je tim Dejana Stankovića navikao

Imao je hrabrosti trener Crvene zvezde Dejan Stanković da to prizna uoči 166. večitog derbija. Kada je u decembru prošle godine, posle istorijskog uspeha u Bragi, srpski šampion kiksirao kod kuće protiv Radnika, svi na Marakani su znali da će današnji susret sa Partizanom biti krucijalan u šampionskoj trci. Dva meseca su tome bili posvećeni, dva meseca su o tome pričali, dva meseca su o tome razmišljali. Bez obzira što su imali usputne prepreke u vidu Čukaričkog, Proletera i niškog Radničkog.

Za Crvenu zvezdu današnji susret protiv Partizana je – sve. Čak i predstojeći dvomeč protiv Glazgov Rendžersa neće imati tu težinu, jer su crveno-beli premašili sve evropske ciljeve i moći će rasterećeno da odu na noge škotskom velikanu. Protiv Partizana, sa pet bodova manje, je nešto sasvim drugo.

Izabrane vesti

I znaju u Ljutice Bogdana da im brojne okolnosti ne idu na ruku. Imaju značajnu bodovni zaostatak kojiim ne ostavlja prostor za razmišljanje, takođe večiti rival je u dobrom momentu. Ne samo zbog eliminacije Sparte več činjenice da prema mišljenju posmatrača sa strane tim Aleksandra Stanojevića igra timski bolje, i izgleda gladnije posle suše trofeja i apsolutne Zvezdine dominacije.

Crvena zvezda kao da i dalje traži sebe, odnosno prošlogodišnju formu koja je kulminirala baš u februaru tokom revanš susreta sa Partizanom. Šampion se stalno muči, dobija utakmice na mišiće i pokazuje da nije nedodirljiv. Ali Crvena zvezda je i dalje u igri, i naviknuta je da igra utakmice kada joj voda pritiska do vrata.

Ima Dejan Stanković na okupu tim sa veteranima velikih utakmica, koji su znali da prebrode najteže momente kada se činilo da će sve u Ljutice Bogdana eksplodirati od nezadovoljstva. Posle eliminacije od Omonije, Zvezda je smogla snage da eliminiše jermenski Jereven i potom se uzdigne do evropskog proleća. Kada je u igri bila jedna opcija, baš kao danas, crveno-beli su slavili protiv Libereca i Genta. Slična situacija desila se u ovoj sezoni.

Poraz u dvomeču protiv Šerifa ponovo je pokrenuo priče o kraju jedne lepe ere Crvene zvezde. Međutim, u zapaljivoj atmosferi Dejan Stanković je uspeo da podigne tim i eliminiše Kluž. A potom osvoji prvo mesto u grupi sa Bragom, Midtjilandom i Ludogorecom. I ponovo su bili bezgrešni u mečevima bez popravnog. Savladali su bugarskog predstavnika, potom odoleli na gostovanju u Portugaliji.

Crvena zvezda ima određene probleme u igri. Posebno kada je reč o realizaciji i agresivnosti na protivničkoj polovini. Međutim, sve to večeras može da padne u vodu. Šampion će da brani svoj integritet, ali i kuću, pošto su poslednji poraz u domaćim okvirima doživeli upravo protiv Partizana u aprilu 2017. godine. "Svestan sam toga da ova utakmica ima veliku težinu. Bilo je već utakmica ili-ili, igrali smo kvalifikacione duele u Ligi šampiona i Ligi Evrope, ipak možda je ovo najveća utakmica u prethodne dve godine. Bez obzira na to, nećemo samo mi imati teret. Niko ne želi da izgubi derbi i zato su nekada teški za gledanje. Idemo na pobedu te bih voleo da igramo ružno i da slavimo ukoliko moram da se odlučim za nešto. Derbi ima svoju taktiku, to je tvrda borba, da dobiješ svaku loptu. Tri-četiri stvari moraju da se pripreme dobro, a ekipa je ta koja treba da napravi razliku”, poručio je u najavi meča Dejan Stanković.

Iz ovih reči trenera crveno-belih, još neporaženog u prvenstvenim okršajima sa Partizanom, nešto se da naslutiti. Očigledno svestan snage crno-belih Dejan Stanković će se odlučiti za kontrolisani rizik i pojavljivanje Slavoljuba Srnića u startnoj postavi. Navijači su sasvim sigurno očekivali nešto drugo, obzirom da je za crveno-bele pobeda jedina opcija.

Jasno je da Dejan Stanković, kao i Aleksandar Stanojević sa druge strane, neće mariti za utisak. Zvezdi je pobeda preko potrebna kako bi preživela i dočekala naredne dane u mirnoj atmosferi.


tagovi

Dejan Stanković166. večiti derbiAleksandar KataiEl Fardu Ben

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara