Mihajlo Mudri i Mohamed Salah (©Reuters)
Mihajlo Mudri i Mohamed Salah (©Reuters)

Vezale se noge Redsima i Plavcima: Prazne mreže na Enfildu kao odraz trenutnog stanja Liverpula i Čelsija (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 21.01.23. | 15:25

Nisu veliki jubilej Jirgena Klopa i debi velikog pojačanja londonskog tima Mihajla Mudrika obeleženi kako dolikuje

Utakmica 21. kola Premijer lige na Enfildu niije nosila veliku rezultatsku važnost za Liverpul i Čelsi, jer su posle serije razočaravajućih ishoda tek jedva u gornjoj polovini tabele. Ipak, svesni su bili i jedni i drugi da bi poraz mogao ozbiljno da im produbi agoniju, pa kao da im je ta misao vezala noge. Nije bilo mnogo lepog fudbala na Enfildu, kao ni previše izglednih prilika. Bedemi pred Alisonom i Kepom su izdržali, pa je jedan od derbija Premijer lige okončan bez pobednika i sa najnepopularnijih 0:0.

Šteta, jer je veliki jubilej Jirgena Klopa protekao bez rok en rola. Ubeležio je 1.000 meč na klupi Liverpula, ali ove sezone mu malo šta polazi za rukom, što se dalo videti i u današnjem matineu. S druge strane smo videli debi skupo plaćenog Mihajla Mudrika u dresu Plavaca. Imao je par dobrih poteza, ali tek toliko da zagolica maštu navijača londonskog kluba.

Izabrane vesti

Posle podele plena, Liverpul tek osmi sa 29 bodova, a Čelsi 10. sa istim bodovnim saldom. Daleko ispod očekivanja s početka sezone, daleko od onoga što su najavljivali i jedni i drugi, posebno Čelsi koji od dolaska novog vlasnika Teda Bolija ne prestaje da troši basnoslovne svote novca na pojačanja.

Na kraju se može zaključiti da su Plavci bili bliži trijumfu. Imali su koju priliku više. Postigli su čak i gol u trećem minutu, kada se stekao utisak da će goreti na travnatnoj podlozi kultnog stadiona iz grada Bitlsa. Ipak, sudije iz VAR sobe su zaradile platu, uhvatile Kaija Haverca u ofsajdu, pa je pogodak mladog Nemca opravdano poništen.

Mogao je Kodi Gakpo samo tri minuta kasnije potpuno da demorališe goste. Primio je precizan pas u kaznenom prostoru, ali je tukao visoko preko gola. Da je bio pribraniji, jasno je da bi uvalio Plavce u veliki problem, ali preživeli su puleni Grejema Potera.

U nastavku nije bilo mnogo muzike, sve do 32. minutu kada su Plavci ponovo zapretili. Novajlija Benoa Badijašil se dobro snašao u kaznenom prostoru domaćina, tukao glavom, ali je Alison maestralnom intervencijom sačuvao mrežu. Pokazao je Francuz nekoliko puta tokom susreta da bi mogao da bude Čelsijevo oružje posle prekida.

Mučili su se Redsi da stvore ozbiljnu priliku, a početkom drugog dela se u solidnoj situaciji našao Nabi Keita. Ipak, iako je lepo uhvatio volej, gosti su u zadnji čas uspeli da ga izblokiraju.

A onda, veliki trenutak za Čelsi. Grejem Poter je sa terena izvukao mladog Luisa Hola i u vatru bacio novajliju Mihajla Mudrika. Ukrajinac koji je Šahtjoru plaćen 70.000.000 evra, uz još potencijalnih 30.000.000 evra na ime bonusa, upisao je debi u plavom dresu.

Samo devet minuta bilo mu je potrebno da pokaže od čega je. Iskombinovao je sa Konorom Galagerom, pokazao vrsnu tehniku, izbio sam pred Alisona, ali iz nezgodnog ugla pogodio samo spoljni deo mreže.

Bacio je mladi Ukrajinac magiju, ali nije završio čaroliju do kraja. Kao nuspojava usledilo je zatišje na terenu. Vodila se borba na sredini terena, i jednima i drugima je nedostajalo kreacije, falio je završni pas... Sve do 81. minuta kada se Trentu Aleksanderu Arnoldu lopta niotkuda pojavila, u više nego povoljnoj poziciji. Ipak, nije se dobro namestio na šut, nagnuo se unazad i "ošamario" je, poslaviši je preko gola Plavaca.

Bila je to i poslednja prilika koja je obećavala na meču. Darvin Nunjez je do kraja bio nedorečen, mladi Kerni Čukvuemeka je na drugoj strani bio u dobroj poziciji u sudijskoj nadoknadi, posle lepog pasa Mudrika, ali se nije najbolje snašao, pa nije ni uputio udarac iz kaznenog prostora rivala. Na kraju jedini pošten rezultat kojim ni jedni, ni drugi ne mogu biti zadovoljni.

PREMIJER LIGA – 21. KOLO

Subota

Liverpul - Čelsi 0:0

16.00: (2,90) Bornmut (3,00) Notingem Forest (2,65)

16.00: (4,20) Lester (3,60) Brajton (1,95)

16.00: (2,70) Sautempton (3,10) Aston Vila (2,75)

16.00: (1,80) Vest Hem (3,60) Everton (5,20)

18.30: (4,40) Kristal Palas (3,50) Njukasl (1,95)

Nedelja

15.00: (2,50) Lids (3,40) Brentford (3,00)

15.00: (1,20) Mančester Siti (6,75) Vulverhempton (14,0)

17.30: (1,95) Arsenal (3,60) Mančester Junajted (4,20)

Ponedeljak

21.00: (3,35) Fulam (3,50) Totenhem (2,25)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

ČelsiLiverpulJirgen KlopGrejem PoterMihajlo MudrikKai HavercTrent Aleksander Arnold

Obaveštavaj me

Liverpul
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara