Saka i Lakazet (Reuters)
Saka i Lakazet (Reuters)

Vidi se da je Arteta Gvardiolin učenik: Poezija turbo Arsenala i nepotrebno opuštanje bez kazne (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.03.22. | 17:07

Spektakularne makazice Ernandeza nisu naudile turbo Arsenalu, kao ni gol Sisoka iz 87. minuta

Četvrta pobeda u nizu za preuzimanje željenog četvrtog mesta na tabeli. Fudbaleri Arsenala su gostovanje Votfordu odlučili da iskoriste kako bi nahranili dušu i naparili oči svojim navijačima. Akcije majstorske, a odigravanja iz prve takva da iz njih vrišti genijalnost Pepa Gvardiole od kojeg je trener Tobdžija Mikel Arteta učio trenerski zanat. Na kraju je londonski klub uspeo da primljenim golom u 87. minutu zakoplikuje sebi život, ali to ne umanjuje odličan utisak koji su njegovi igrači ostavili na Vikaridž roudu - 2:3.

Uz ovakav Arsenal, Mančester Junajted, Vest Hem i Totenhem u završnih desetak i kusur rundi mogu samo da sanjaju četvrtu poziciju, odnosno mesto u grupnoj fazi Lige šampiona naredne sezone. Sada Crveni Đavoli kaskaju bod za Arsenalom od kojeg će imati čak tri meča više, nakon što završe borbu sa gradskim rivalom. I veliko je pitanje hoće li do kraja dana uspeti da se vrate u zonu evropske elite.

Izabrane vesti

Da izuzememo nepotrebno opuštanje u završnici utakmice i da konstatujemo da je klub sa Emirejtsa, bar napadački igrao turbo fudbal. Počev od majstorije Martina Edegarda, koja je prethodila duplom pasu sa Bukajom Sakom i egzekuciji Norvežanina. Doduše, imao je Arsenal sreće da mu je Emanuel Denis zatresao mrežu posle tridesetak sekundi igre iz minimalnog ofsajda, od sjajnih makazica Čuča Ernandeza iz 11. minuta nije uspeo da se odbrani, ali mu to nije smetalo da u nastavku meča ponudi još lepše akcije od one koja je prethodila vodećem golu.

Ako asistencija kod prvog gola nije dovoljno dočarala, odna egzekucija kod drugog i vrhunska ovosezonska statistika potvrđuju - Saka je Arsenalovo blago i budućnost i top pet liga Evrope, jedino Florijan Virc (17) ima jači zbir postignutih i nameštenih golova. Naravno, reč je o igračima mlađim od 21. godine. Aleksandre Lakazet je divnim dodavanjem pokazao da uživa u poslednjih šest meseci ugovora u Arsenalu, a reprezentativac Engleske došao do osmog gola uz koji pride ima i pet asistencija.

Bilo je po isteku pola sata igre, a Artetini puleni su na novi gol čekali do uvodnih minuta drugog dela. Novo majstorsko dodavanje Lakazeta autoritativnom završnicom i golom je krunisao Gabrijel Martineli i petim ligaškim golom, nadmašio učinak iz prethodne dve sezone. Navikao se Arteta na život sa samo jednim klasičnim špicem i to tako što je od njega napravio plejmejkera. Francuz je, sa današnje dve, podelio čak sedam asistencija na minulih devet utakmica - u tom segmentu u Premijer ligi trenutno prednjače samo Liverpulovi igrači Trent Aleksander-Arnold (11), Mohamed Salah (10) i Endi Robertson (9), kao i Vest Hemov Džerod Bouven (8).

Arsenal je četvrtom vezanom ligaškom pobedom pokazao da je potpuno zaboravio na razočaravajući januar tokom kojeg je tri puta gubio i dva puta remizirao u svim takmičenjima. Nije mu bio potreban pad koncentracije iz završnice susreta, kada je loše reagovao čitave sezone odlični Ben Vajt, dozvolivši Musi Sisoku da smanji na 3:2. Međutim, nakon toga, Votford je smogao snage tek za jedan dalekomenti pokušaj Samjuela Kalua koji je završio na rukavicama Arona Ramzdejla.


PREMIJER LIGA – 28. KOLO

Subota

Lester - Lids 1:0 (0:0)

/Barns 67/

Aston Vila - Sautempton 4:0 (2:0)

/Votkins 9, Luiz 44, Kutinjo 52, Ings 54/

Barnli - Čelsi 0:4 (0:0)

/Džejms 47, Haverc 52, 55, Pulišić 69/

Njukasl - Brajton 2:1 (2:0)

/Frejzer 12, Šar 14 – Dank 55/

Norič - Brentford 1:3 (0:1)

/Puki 90+2 - Toni 32, 52 penal, 57 penal/

Vulverhempton - Kristal Palas 0:2 (0:2)

/Mateta 19, Zaha 34 penal/

Liverpul - Vest Hem 1:0 (1:0)

/Mane 27/

Nedelja

Votford - Arsenal 2:3 (1:2)

/Ernandez 11, Sisoko 87 - Edegard 5, Saka 30, Martineli 32/

Mančester Siti - Mančester Junajted (u toku)

Ponedeljak

21.00: (1,65) Totenhem (3,90) Everton (6,00)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

ArsenalAleksandre LakazetBukajo SakaGabrijel Martineli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara