Vidić: Kad igraš za Zvezdu, posle više nemaš čega da se plašiš...

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.09.19. | 11:57

"Da li sam se nekada uplašio navijača? Možda samo na Seltik parku u prvih desetak minuta"...

Čuveni štoper Mančester Junajteda i jedan od najboljih defanzivaca 21. veka - Nemanja Vidić, dao je zanimljiv intervju ostrvskim medijima u kom je govorio o napadačima koji su mu stvarili najviše problema u karijeri, odnosno o stadionima gde mu je bilo najteže da igra zbog pritiska sa tribina.

Posebno zanimljive odgovore dao je na to pitanje o navijačima...
"Igrao sam u Napulju sa reprezentacijom... Taj stadion imao je reputaciju glasnog, zastrašujućeg. Ali kada igrate u Crvenoj zveudi, na Marakani, vi posle toga zaista više nemate čega da se plašite. Da li sam se nekada uplašio navijača? Možda samo na Seltik parku tokom prvih desetak minuta utakmice, kada navijači bljuju vatru ka vama. Voleo sam, ipak, da igram tamo. Zbog svog mentaliteta osećao sam se kao da sam odrastao uz te navijače i tu buku".

Izabrane vesti

Kada su u pitanju rivali Vidić je posebno istakao Filipa Inzagija, za kog je kazao da mu je njegovo kretanje u šesnaestercu pravilo velike probleme. Kao nezgodne pomenuo je i Olivera Birofa, Raula, Lea Mesija.

Po dolasku u Premijer ligu prvo se suočio sa Piterom Kraučom...
"Da, on je bio moje prvo veliko iskustvo u Premijeršipu. Nikada ranije nisam igrao protiv nekoga tako visokog. Kada sam ga ugledao, pomislio sam: Vau, šta mogu da uradim s ovim momkom".

Drogba?
"Veoma pametan napadač. Umeo je da uđe u mozak defanzivca, uvek je bio tu. Igrao sam protiv njega kada smo obojica bili na vrhuncu"

Aguero?
"Uvek zna gde će lopta otići i gde treba da napadne. Ima nisko težište i to je problem za defanzivce, pogotovo one visoke. Brzo menja smer"

Suarez?
"Sve radi u trku, rafalno. Mislim da često ne zna šta tačno radi, ali mu uspeva. Veoma je direktan, uvek gladan golova. Trči 90 minuta, ima mnogo vatre u njemu".

Zanimljivu izjavu Nemanja je dao po pitanju finala protiv Barselone 2009. godine u Rimu, kada su Katalonci slavili sa 2:0...
"Imali smo sjajan tim, bili evropski i svetski prvaci. Mogli smo mnogo bolje u tom finalu. Barselona se tada mnogo više plašila nas, nego što smo se mi plašili nje". 

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara