Mark Kukurelja protiv Slovenije (© Reuters)
Mark Kukurelja protiv Slovenije (© Reuters)

Vihor se na španskom kaže Kukurelja: Crvena furija silovito krenula u odbranu trona (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.03.21. | 20:05

Španci sigurni protiv Slovenije, Italijani razočarali sa Česima

Najbolji su bili pre dve godine u Italiji, a kako su počeli završni turnir izgleda da mladi reprezentativci Španije gore od želje da opet pokore Stari kontinet. Selekcija Luisa de la Fuentea – bivši bek Bilbaa i Sevilja ih je i doveo na tron leta 2019.  – krenula je po rekordu šestu titulu sigurnom pobedom nad Slovenijom u Mariboru (3:0).

Sigurnom ne samo po rezuiltatu, već i po igri, sve vreme kontorlisala zbivanja na terenu stadiona Ljudski vrt. O tome najbolje svedoči posed lopte u prvom delu, 72 procenata, šanse Abela Ruiza i Mirande, da bi u nastavku favorit opravdao zvanje najboljeg tima Evrope za uzrast do 21 godinu i za samo dva minuta osvojio početna tri boda u Grupi B.

Izabrane vesti

Ključni igrač Španaca u obe akcije koje su prethodile pogocima bio je Mark Kukurelja. Odbačeni levi bek Barselone, sada uzdanica Hetafea, potvrdio je da mu je ofanziva jača strana, kao vihor je lomio odbranu Slovenaca, posle njegovih centaršuteva golman Igor Vekić morao da vadi loptu iz mreže. Prvo je Kukureljin ubačaj u kaznenom prostoru prihvatio Milanov ofanzivac Braim Dijaz, spustio na nogu Haviju Puadu, a napadač Espanjola – ove sezone strelac sedam golova u Segundi – naplatio inicijativu Španaca.

Samo što se tim Milenka Aćimovića otvorio, pokušao da izgradi akciju za izjednačenje, usledila je munjevita kontra, protutnjao je levim bokom Kukureljane nosi taj dečko tek tako kapitensku traku u mladoj reprezentaciji – usledio je povratni pas za Gonzala Viljara, da bi Romin vezista pogodio cilj. U završnici je Crvena furija stigla i do trećeg pogotka preko Betisovog veziste Huana Mirande, posle kombinacije sa Manuom Garsijom, napravila sjajnu uvertiru za nastavak takmičenja i dobru osnovu za subotnji derbi sa Italijom.

Ako su Španci oduševili, Azurini su na premijeri zabrljali. Odigrali su samo 1:1 sa Češkom u Celju i mada je rano za prognoze, ovaj rezultat mogao bi da ih košta plasmana u četvrtfinale.

Mladi Italijani su poveli pogotkom napadača Đenove Đanluke Skamake, koji je potvrdio formu iz Serije A kao dvostruki strelac protiv Parme prošlog petka, međutim, Česi nisu odustajali, posle prekida Karabeca stigli su do izjednačenja. S tim što su imali dosta sreće, loptom glavom igrao je Đulijo Mađore i prosledio je u sopstvenu mrežu.

Italijani su do kraja pogubili živce zaradili dva crvena kartona, pa će bez Sandra Tonalija i Rikarda Markize na Španiju...

PRVENSTVO EVROPE MLADIH REPREZENTACIJA

Prvo kolo

Grupa B

Češka – Italija 1:1 (0:1)

/Mađore 75 ag - Skamaka 31/

Slovenija – Španija 0:3 (0:0)

/Puado 53, Viljar 54, Miranda 89/



tagovi

mlada reprezentacija Španijemlada reprezentacija ItalijeEvropsko prvenstvo za mlade - U21Mark Kukurelja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara