"Vijeira, Kadu i Boaći"
"Vijeira, Kadu i Boaći"

Vijeira i Kadu su iza leđa: Ričmond Boaći najbolji strani strelac u istoriji Crvene zvezde

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.10.17. | 09:55

Napadač iz Gane prestigao Portugalca i odmakao Brazilcu

Vijeira, Kadu i Boaći

Ričmond Boaći se i definitivno krupnim slovima upisao u istorijske knjige Crvene zvezde. Sjajni napadač iz Gane je zahvaljujući golu protiv Spartaka iz 22. minuta jučerašnje utakmice postao najbolji strani strelac u istorji srpskog vicešampiona sa ukupno 29. postignutih golova.

Izabrane vesti

Boaći je u ekspresnom vremenskom periodu prestigao Portugalca Uga Vijeiru (28 golova), koji je stadion Rajko Mitić napustio u januaru prošle godine, a na njegovo mesto ubrzo popunio, u tom trenutku nepoznati golgeter Latine. Niko tada od navijača, a sasvim sigrno ni uprave Crvene zvezde, nije verovao da će Boaći imati takav golgeterski učinak u crveno-belom dresu.
„Ne brojim golove, ni sam ne znam koliko sam ih ove sezone postigao. Ne želim da se opterećujem time, želim samo da dajem sve od sebe kako bih pomogao ekipi. Bez svojih saigrača ne bih mogao da postignem ništa. Uvek sam samouveren kada izvodim penale, tako da ni danas nisam imao problema. Nakon gola imao sam još nekoliko šansi koje nažalost nisam iskoristio. To je fudbal i promašaji su sastavni deo igre i bitno je samo da nastavite da radite naporno i pokušavate. Samo tako možete da napredujete“, rekao je uvek skromni Boaći nakon sinoćne utakmice, ne znajući da je postao novi rekorder najtrofejnijeg srpskog kluba.

Sada već polako u zaborav padaju partije Brazilca Kadaua, koji je za Crvenu zvezdu odigrao rekordne 102 utakmice kao strani fudbaler i postigao 26 golova. Drugi rekord su oborili Vijeira i Boaći, dok će onaj po broju mečeva ubrzo prestići Mičel Donald, a do kraja sezone i Damijan Le Talek. Holanđanin je do sada odigrao 91 utakmicu, a Francuz 82.

Boaći nakon gola protiv Spartaka

Crvena zvezda je u svojoj istoriji uvek imala rasne strelce. Najviše golova u crveno-belom dresu dao je Bora Kostić, koji je 230 puta tresao mreže rivala, a onda slede Dragan Džajić (155), Dušan Savić (149), Zoran Filipović (138) i Kosta Tomašević (137). Od igrača iz novije istorje crveno-belih mestu među legendarnim strelcima našao je i Mihajlo Pjanović, koji je između 1999 i 2003. godine postigao 92 gola u dresu Zvezde i nalazi se na devetom mestu liste najboljih strelaca u istorji kluba iz Ljutice Bogdana.

Boaći je ove sezone postigao već 13 golova. Od čega pet na devet utakmica u prvenstvu, odnosno osam na 10 evropskih mečeva od početka sezone. Golgeter iz Gane je pre mesec dana u Kelnu postigao 30. gol u 2017. godini, a taj učinak nadogradio je pogocima protiv Mačve i Spartaka. Crvena zvezda u nedelju gostuje Zemunu (13.00), nakon čega sledi meč sa Arsenalom na Emirejtsu (četvrtak, 21.05).

(FOTO: Star Sport)


tagovi

FK Crvena zvezdaKaduSrbijaSuperligaUgo Vijeira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara