Ugo Vijeira ©MN Press
Ugo Vijeira ©MN Press

Vijeira o odlasku u Zvezdu posle velike lične tragedije: Srbija mi je pomogla da vratim volju za životom

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.08.23. | 17:18

"To je bio lični i profesionalni preporod", kaže Portugalac, koji se pre dolaska u Crvenu zvezdu suočio sa smrću devojke

Ugo Vijeira se posle 14 godina stigao na mesto gde je napravio svoje prve fudbalske korake, Santa Mariju iz rodnog Barselosa, ali ne zaboravlja period boravka u dresu Crvene zvezde, gde se potpuno vratio u život nakon smrti devojke posle teške bolesti.

Igrajući za Santa Mariju u sezoni 2008/2009. postigao je čak 48 golova u lokalnom takmičenju pod okriljem okruga grada Brage, što mu je pomoglo da privuče pažnju velikih klubova.

Izabrane vesti

Ipak, kaže da mu nestašan karaktret u tim trenucima nije davao mira.

"Bio sam izuzetno nezreo, veoma buntovan, neuravnotežen. Na sreću, godine su mi donele mnogo toga dobrog. Postao sam bolja osoba, zreliji i inteligentniji igrač", počeo je priču Vijeira za Radio Antena Minjo.

Pomenuti tragični trenutak mu je potpuno promenio pogled na život, a u tom trenutku je razmišljao i da okonča karijeru.

"Promenio sam se 300 odsto, počeo više da pomažem ljudima oko sebe. Nisam više ni želeo da igram, razmišljao sam odustanem. Bio je veoma teško. Najteži je osećaj kada vidite osobu koju volite da leži u krevetu i ne možete ništa da učinite. Bilo je veoma teško".

Odlazak u Crvenu zvezdu ne samo da ga je vratio u život, već mu je i drastično produžio fudbalsku karijeru.

"Srbija mi je pomogla da vratim volju za životom. To je bio lični i profesionalni preoporod, vratilo me je u život".

Vijeira je u crveno-belom dresu osvojio šampionsku tutulu, postigao 28 golova i bio jedan od najboljih igrača Mozzart Bet Superlige. Nakon toga je igrao za Jokohamu, Sivas, Žil Visente, Hokaido, Univerzitateu i Hibernijans, a sada je došao trenutak da se karijera lagano privede kraju. U klubu koji je prošle sezone ispao iz četvrtog ranga portugalskog fudbala, ali sa Ugom ima veliku ambiciju da se vrati u kvalitetnije takmičenje.

"Nisam više želeo da nastavim da igram, to je bila moja volja, ali kad pričate o mogućnosti da za završite karijeru tamo gde je sve počelo, to novac ne može da kupi. Sada verujem da smo kandidati za promiciju, to ne treba kriti. Naravno da ne igram sam, ali pokušaću da pomognem i uradim ono što sam oduvek radio - skromno, ali sa mnogo ambicija", zaključio je Vijeira.

Vijeira je u Santa Mariji počeo 1998. godine, a 2012. godine je potpisao za Benfiku, gde ipak nije zabeležio nijedan profesionalni nastup. U sezoni 2013/2014. je nastupao za Bragu, a pre Crvene zvezde igrao je za Torpedo iz Moskve.


tagovi

Hugo Vijeira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara