Vijera i Martineli (©Reuters)
Vijera i Martineli (©Reuters)

Vijera ne veruje u Arsenal: Neće osvojiti titulu, Siti će ga juriti do poslednjeg kola

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.02.23. | 18:32

Član nepobedive generacije Tobdžija prognozirao rasplet šampionske trke u Premijer ligi…

Da je navijačima Arsenala neko rekao, kada su na Hajberiju slavili “Nepobedive”, da će na titulu u Premijer ligi čekati bezmalo dve decenije – možda i okruglo ili više od toga, sve u zavisnosti kako se završi aktuelna sezona – grohotom bi se nasmejali. Niko tada nije mogao ni da pomisli kakva će suša zadesiti klub, da više neće biti standardan učesnik Lige šampiona i da će najčešće miljama biti udaljeni od titule.

Sumnjičavi su bili kada je Mikel Arteta preuzeo klub, u početku su stvari bile na klimavim nogama. Igrači nisu uspevali ideje španskog stratega da sprovedu u delo, on je bio strpljiv – i glavešine sa njim, jer su ga sačekale i dale mu slobodu – raščistio je kadar, formirao ekipu po ukusu i posle nešto manje od dve trećine odigranih utakmica vodi u Premijer ligi. Ali, posustaje. Titula više nije tako izvesna, kao što se činilo pre nekoliko nedelja.

Izabrane vesti

Tobdžije su u šampionatu vezale tri neuspeha, remizirao je londonski klub sa Brentfordom, te izgubio od Evertona i Mančester Sitija. Na Vila parku bio je na pragu novog kiksa, a onda ga je pogledala sreća. Tačnije, okrenula je leđa Emilijanu Martinezu. Torpedovao je loptu Žoržinjo, uzdrmao prečku, a onda se od leđa argentinskog golmana odbila iza gol-crte. Želeo je Dibu da se iskupi, krenuo je napred – pao je još jedan gol u nadoknadi.

Kola koja su krenula nizbrdo su zaustavljena, Arsenalu je naruku išlo i to što su Građani odigrali nerešeno sa Notingem Forestom. Pride, tim Mikela Artete ima i utakmicu manje – prednost bi mogla da naraste na pet bodova, ako dobije taj meč – ali sve prikazano nije dovoljno da bi se Patrik Vijera, član čuvene generacije koja je osvojila poslednju titulu, ubedio. Ne veruje trener Kristal Palasa da će klub čiji je dres nosio doći do šampionskog pehara.

Mislim da Arsenal neće osvojiti titulu u Premijer ligi, iskreno to mislim. Zaista je dobro prošao u subotu protiv Aston Vile, vratio se pobedom od 4:2 na Vila parku. Na dobroj se poziciji nalazi, igra sa dosta samopouzdanja, ali… I dalje verujem da će Mančester Siti juriti Arsenal do poslednjeg dana, do poslednjeg kola u sezoni Premijer lige. I mislim da Arsenal neće izdržati, da će izgubiti titulu”, rekao je Patrik Vijera.



tagovi

Patrik VijeraArsenalMančester SitiPremijer liga

Obaveštavaj me

Arsenal
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara