Leon Bejli (Reuters)
Leon Bejli (Reuters)

Vila namerila da gomila desna krila - Leverkuzen odbio skoro 30.000.000 za Bejlija

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.07.21. | 21:54

Pomalo nelogičan potez birmingemskog tima da posle potpisivanja Buendije i prisutnih Traorea i El Gazija napadne još jednog fudbalera sa identičnom prirodnom pozicijom

Emil Smit Rou bio je velika želja Aston Vile nakon što je popisala Emilijana Buendiju. Kako je talentovani plejmejker odlučio da potpiše novi ugovor sa Arsenalom, birmingemski tim se okrenuo novim rešenjima. Pokušao je da ubedi Bajer Leverkuzen izdašnom ponudom od 29.000.000 za Leona Bejlija, to nije novac koji zadovoljava apetite nemačkog tima.

Ne deluje da će Vila tako lako odustati od reprezentativca Jamajke koji ne bi imao ništa protiv da Bundes zameni Premijer ligom. Potezi koje klub sa VIla parka pravio u aktuelnom prelaznom roku, iako ih nije bilo mnogo, nagoveštavaju da je postoji ambicija da se bude znatno konkutentniji od prošlogodišnje 11 pozicije, možda čak i da se napadne Evropa.

Izabrane vesti

(2,35) Rasing (3,00) Himnasija (3,40)

Za sada su stigli Ešli Jang (bez obeštećenja) i Emilijano Buendija (35.000.000 evra) kao potencijalna zamena za Džeka Griliša čija je sudbina u klubu i dalje neizvesna. Mančester siti bi voleo da ga vidi u svojim redovima, ali prema navodima sa ostrva plejmejker nije siguran kolika bi mu bila minutaža kod Pepa Gvardiole. U scenariju u kojem bi Griliš ostao u klubu, navijači Vile imali bi puno pravo da se nadaju da će klub završiti sezonu u gornjem delu tabele, a skoro 30.000.000 ponuđenih za Bejlija pokazuju da je želja čelnika kluba da Din Smit dobije jedan od najkvalitetnijih timova Premijer lige izuzimajući veliku šestorku.

Doduše, pokušaj da se dovede Bejli ne deluje baš najracionalnije imajući u vidu da je Buendija takođe desno krilo, a da na toj poziciji Vila takođe ima Bertrana Traorea, odnosno Anvara el Gazija. Obojica su prošle sezone imali zapaženu ulogu u igri ekipe - momak iz Burkine Faso sa po sedam golova i sedam asistencija, Holanđanin sa deset pogodaka. Bejli je u Nemačkoj takođe briljirao i na 40 mečeva imao učinak od 15 golova i 11 asistencija. Jednino logično objašnjenje, ako Vila bude pojačala ponudu za Bejlija bilo bi da klub do kraja prelaznog roka planira da proda Traorea ili El Gazija, mada za to još ne postoje konkretne naznake.

Podsetimo da su se za Bejlija prošle sezone interesovali mančesterski velikani, kao i Totenhem i Liverpul, ali da je Leverkuzen držao pomalo nerealnu cenu od 47.000.000 evra. Videćemo hoće li ove sezone pristati na manje novca budući da su reprezentativcu Jamajke ostale još dve godine ugovora.


tagovi

letnji prelazni rok 2021TransferiLeon BejliBajer LeverkuzenAston Vila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara