Din Smit (AFP)
Din Smit (AFP)

Vila uručila otkaz Dinu Smitu, potencijalni naslednici Džerard i Hazenhitl

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.11.21. | 15:28

Birmingemski klub zaređao pet poraza, Englez platio ceh

Za manje od 24 sata dva premijerligaša smenila su trenere. Prvo je na biro rada poslat Danijel Farke, iako je Norič pobedio Brentford u gostima, a tokom današnjeg dana, Aston Vila je uručila otkaz Dinu Smitu. Čelnici kluba jednostavno nisu mogli da mu progledaju kroz prste posle pet vezanih poraza i činjenice da se ekipa srozala na 17. poziciju, prvu iznad zone ispadanja i da je samo dva boda odvajaju od Barnlija koji je prvi ispod crte.

Izabrane vesti

"Kada je Din stigao oktobra 2018. godine, ekipa se mučila u Čempionšipu. Momentalno je promenio atmosferu i izdanja ekipe i postigao neverovatan uspeh plasmanom u Premijer ligu u istoj sezoni. Zatim je uspeo da nas održi u eliti i uvede u finala kupa na Velbliju. Ipak, nakon kvalitetnog starta prošle sezone, u ovoj nismo videli konstantan rezultatski pomak i napredak, odnosno pozicije koje bi nas zadovoljile. Iz tog razloga odlučili smo da napravimo promenu i sada je vreme za novog trenera da napravi", rekao je izvršni direktor Vile Kristijan Parslou.

Razlika u odnosu na prošlu sezonu koju je Vila završila na 11. poziciji sa sjajnih 55 poena je odsustvo Džeka Griliša koji je letos u najvećem transferu engleskog fudbala pojačao Mančester siti. Novac od prodaje reprezentativca Engleske (117.000.000 evra) je većim delom uložen u pojačanja, ali Smit nije uspeo da Emilijana Buendiju (38.400.000), Leona Bejlija (32.000.000) i Danija Ingsa (29.400.000) iskoristi tako da se Grilišev odlazak ne oseti.

Poređenja radi, prošle sezone Vila je posle prvih 18 rundi imala sedam poraza i 20 primljenih golova, a te brojke je "krase" i ove takmičarske godine, ali nakon samo 11 odigranih utakmica. Setimo se da je recimo sredinom oktobra Vila vodila protiv Vulvsa 2:0, a onda im dozvolila da od 80. minuta do kraja utakmice dođu do jednog od najbržih preokreta u istoriji Premijer lige. Nakon toga usledili su porazi od Arsenala, Vest Hema i Sautemptona.

Prema saznanjima britanskog Telegrafa, na vrhu liste želja birmingemskog kluba za Smitovog naslednika nalaze se Stiven Džerard koji je nedavno rekao da još nema nameru da napušta Rendžers, kao i Ralf Hazenhitl, menadžer Sautemptona, poslednjeg tima sa kojim je Vila igrala.



tagovi

Aston VilaDin Smit

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara