(©Reuters)
(©Reuters)

Vili Orban: Ne plašim se srpskih napadača

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.09.23. | 11:27

„Prihvatio bih da bude 0:0“, poručuje mađarski štoper

Ulazi Srbija, po svim ocenama, kao favorit u večerašnju utakmicu sa Mađarskom na Marakani (20.45).

Orlovi imaju veći individualni kvalitet, igraju na svom terenu, a pogotovo napadačka linija je u odličnoj formi. Mitrović, Tadić, Sergej uveliko tresu mreže i nižu asistencije u novim klubovima.

Izabrane vesti

Mađari, ipak, veruju u svoje snage i činjenicu da nisu primili gol na poslednje četiri utakmice. Štoper Vili Orban, fudbaler Lajpciga, ceni i poštuje golgetere Orlova, ali poručuje da ih se ne plaši.

„Srpske napadače zaista ne treba posebno predstavljati, igraju u najjačim ligama sveta, snažni su, brzi i odlučni. Naviknuti su na borbu sa snažnim štoperima, koji pokušavaju da ih zaustave, ne ustuknu ni ako nekad jače kreneš na njih. Ključno je ne dozvoliti im ni mrvu prostora, jer ako uhvate momentum, onda ste u problemu. Ali, ne plašim ih se“, rekao je Orban mađarskim medijima.

Sudeći po njegovim rečima, Mađarska će probati da Srbiji večeras uzme loptu.

„Srbija je tim koji voli da ima loptu u nogama, da kontroliše situaciju na terenu, da ima inicijativu. Dobri su, imaju mnogo vrhunskih igrača, međutim, vidim i gde su naše šanse da dođemo do dobrog rezultata. Ja sam optimista“.

A, dobar rezultat za naše rivale bi bio i bod u Beogradu.

„Što se mene tiče, ja bih prihvatio rezultat 0:0. Bilo bi sjajno da prođemo još jedan meč bez primljenog gola, a definitivno ćemo stvarati i mi prilike za pogodak“.

Srbija će biti lišena pomoći navijača, na tribinama će biti samo deca do 14 godina.

Meni ne bi smetalo ni da igramo pred navijačima. Čuo sam mnogo toga o ambijentu na ovom stadionu, nisam ga doživeo do sada“, rekao je Vili Orban.


tagovi

Fudbalska reprezentacija Mađarskefudbalska reprezentacija SrbijeVili Orbankvalifikacije za EP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara