Vilijan (© Reuters)
Vilijan (© Reuters)

Vilijan kod Mitrovića: Brazilac se vraća u Premijer ligu, igraće treći put u Londonu

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.08.22. | 13:44

Odrekao se svega što mu je sledovalo u Korintijansu

Ima ko da hrani Aleksandra Mitrovića upotrebljivim centaršutevima, videlo se to i na početku Premijer lige u sudaru sa Liverpulom, a napadački potencijal Fulama biće proširen dobro poznatim imenom, jer će sledeći potpisnik na Krejven kotidžu biti – Vilijan!

Iskusni Brazilac je pred povratkom u Englesku, posle ne baš pohvalnog drugog mandata u Korintijansu završenog eliminacijom iz četvrtfinala Kopa Libertadores. Korintijans je u sredu veče izgubio revanš od Flamenga (0:1), ukupnim rezultatom 0:3 okončao takmičenje u prestižnom kupu i na toj utakmici krilni napadač je poslednji put nosio crno-beli dres.

Izabrane vesti

Ukuno 45. put posle prošlogodišnjeg dolaska iz Arsenala, ali u svim takmičenjima postigao je samo jedan gol i shvatio da više ne može da pravi razliku.

Odrekao sam se svega što mi je sledovalo ugovorom“, rekao je 34-godišnji Vilijan koji je trebalo da ostane do decembra u Korintijansu. „Znam da moje partije nisu bile u skladu sa navijačim očekivanjima, ali ionako nikad nisam bio fudbaler koji daje 20, 30 po sezoni“.

Mada, na vrhuncu je bio i te kako koristan u Čelsiju. Za sedam godina među Plavcima dao je 61 i namestio 62 gola, tokom seozne u Arsenalu tek jedan pogodak i sedam asistencija, a ukupno 258 utakmica u Premijer ligi svodoči da može da bude koristan za ekipu Marka Silva.

Prethodno je Fulam već angažovaao doskorašnjeg golmana Arsenala Bernda Lena, desnog beka Kevina Mbambua iz Volfzburga, štopera Vest Hema Isu Diopa, vezistu Paljinju iz Sportinga, ofanzivca na sredini terena Andresa Pereiru iz Mančester junajteda, a na pozajmice iz Šahtjora i Brajtona, krilo Manora Solomona i štopera Šejna Dafija.

 


tagovi

FulamVilijanKorintijansBrazilska Serija ATransferiLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara