Viljareal 6/7 u Ligi Evrope, Hofenhajm ispustio 3:1 protiv Norvežana (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.02.21. | 22:47

Munas Dabur i Pako Alkaser promašili sa 11 metara...

Sedma utakmica i šesta sigurna pobeda za Viljareal u Ligi Evrope - četa Unaija Emerija konačno je prekinula niz bez pobede u španskoj La ligi (pet utakmica) i trijumfom na uvek teškom terenu u Salcburgu (2:0) pokazala da će biti jedan od favorita iz senke za osvajanje drugog po kvalitetu evrpskom takmičenja.

Žuta podmornica ne blista u poslednje vreme. Posle četiri uzastopna remija u ligi pre četiri dana doživljen je poraz na Madrigalu od Bilbaa, pa su Austrijanci imali pravo da se ponadaju velikom skalpu. Međutim Emeri je uspeo da razbudi svoje momke, da ih vrati na pravi kolosek i Viljareal je ostvario jednu od onih pobeda koje mogu da preokrenu čitavu sezonu.

Izabrane vesti

Jedan od najvažnijih igrača španskog sastava svakako je iskusni napadač Pako Alkaser, koji je već u prvom delu utakmice prešao put opd tragičara do junaka. Alakser je u 29. minutu promašio penal (tačnije, Cican Stanković je uhavtio njegov šut, a sve nakon što je Danac Kristensen faulirao Danija Pareha), da bi u smiraj prvog poluvremena (41. minut) uspeo da lopti pronađe put do mreže.

Salcburgova filozofija je takva da uvek igra na gol više, bez mnogo kalkulacija. Takav prilaz ovoga puta im je značajno umanjio šanse da u revanšu naprave iznenađenje i prođu u osminu finala. Kad su Austrijanci navalili i promašili svoje šanse, Viljareal je posle jedne brze akcije stigao do zlata vrednog drugog gola. Đerar Moreno za Fer Ninja i to je 0:2.

Rival Crvene zvezde iz grupne faze - nemački Hofenhajm, muči se u Bundesligi i samo ga pet bodova deli od zone ispadanja. U Ligi Evrope do sada nije imap problema, lako je prelazio sve prepreke. Izgledalo je da će tako biti i danas. Momci Sebastijana Henesa imali su velikih 3:1 na gostovanju u Moldeu i potpuno kontrolu utakmice, da bi u 63. minutu Munas Dabur promašio penal. Umesto debakla, Norvežani se potpuno vraćaju u igru za svega četiri minuta i uspevaju da izbegnu poraz.

Hofenhajm je do prednosti došao zahvaljujući pogocima Dabura (dva komada) i mladog Kristofa Baumgartnera. Izraelac je pohitao po het-trik i, ispostavilo se, ukočio svoj tim tim promašajem. Hrabri Molde krenuo je na sve ili ništa i zadržao šansu da u revanšu prođe velikog favorita.



tagovi

Liga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara