Paćeta (Reuters)
Paćeta (Reuters)

Viljareal ima dobar tim, ali nikako da „ubode“ trenera: Posle Setijena, smenio i Paćetu

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.11.23. | 15:46

Marselino favorit da se vrati na Madrigal

Tri meseca, četiri promene. Izgleda da Španci baš nemaju strpljenja kad je struka u pitanju. Najpre je trenera zamenila Almerija, pa Sevilja, da bi posle dva andalužanska tima za rokadom posegnuo i Viljareal. Drugi put od početka sezone.

Krenuo je Kike Setijen, ali su ga loši rezultati koštali posla i izdržao je samo do 5. septembra. Zamenio ga je Paćeta, međutim, ni on nije dugo potrajao. Svega dva meseca. Interesantno, otkaz bivšem strategu Valjadolida uručen je jutro posle preokreta Žute podmornice u Larnaki, gde je Makabi iz Haife bio domaćin u okviru grupne faze Lige Evrope i vodio sve do 82. minuta, posle čega su usledile dve asistencije Alberta Morena i španski tim je preokretom stigao do druge pobede u tri utakmice i zadržao dobre šanse da nastavi takmičenje.

Izabrane vesti

Samo što je igra zabrinjavajuća. Kvalitet postoji, posebno u napadu, gde je starosedeocu Đeraru Morenu priključen Aleksander Serlot i postao garancija golova, ali ostali ne doprinose previše. Viljarealov tim jeste kvalitetan, sa Parehom, Kaupom, mladim Baenom, u odbrani Raulom Albiolom, Albertom Morenom, Fojtom, a ona je porozna... I – ne ide. U Primeri je tek na 13. poziciji, sa tri pobede iz 12 kola.

Zato su rukovodioci izgubili strepljenje kad je Paćeta u pitanju i rastali se sa njim, a na upražnjeno mesto mogli bi da promovišu Marselina Garsiju Torala. U pitanju je stručnjak koji je već vodio Viljareal, u periodu od 2013. do 2016. godine. Najviše se zadržao u karijeri upravo na Madrigalu (177 utakmica), sa njim je klub napredovao iz Segunde do statusa polufinaliste Lige Evrope, a njegovo znanje potkrepljuje činjenica da je 2019. osvojio Kup kralja sa Valensijom, a 2021. Superkup Španije dok je bio angažovan u Bilbao.

Poslednji posao mu je bio u Marselju, međutim, u šizofrenoj atmosferi kakva vlada na Velodromu nije izdržao više od sedam utakmica. Sad bi mogao nazad u Primeru, u klub gde ga vole.



tagovi

ViljarealPaćetaMarselino Garsija ToralMarselino ToralPrimera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara