Umar Sadik (©Reuters)
Umar Sadik (©Reuters)

Viljareal predstavio Almeriji zvaničnu ponudu za Sadika

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.08.22. | 18:58

Manja je od cifre koju očekuje povratnik u Primeru

Viljareal je krenuo po Umara Sadika!

Predstavila je Žuta podmornica zvaničnu ponudu Almeriji za nigerijskog napadača, ali je ona manja od cifre kojoj su se nadali u Andaluziji, piše madridski As. Povratnik u Primeru nalepio je cenu na nekadašnjeg igrača Partizana, traži 30.000.000 evra za njegovu slobodu i spreman je da proda prvog strelca tima. Viljareal je opipao puls Almeriji i sada čeka odgovor.

Izabrane vesti

I ako Almerija da negativan odgovor, teško da će prva ponuda osvajača Lige Evrope u sezoni 2020/2021 biti i poslednja, jer Umar Sadik je izričita želja Unaja Emerija. Španskom strategu se veoma dopada Nigerijac i jedan je od ciljeva u letnjem prelaznom roku.

Andalužani su se pomirili sa činjenicom da će Sadik napustiti klub, kristalno im je jasno da nemaju luksuz da odbiju ponudu koja dobaci do 30.000.000 evropskih novčanica. Jasno i glasno je to poručio trener Rubi pre nekoliko dana za Diario Almeriju. Sada je sve na Viljarealu i pregovaračkim sposobnostima njegovih izaslanika. Almerija neće praviti problem Nigerijcu, svesni su da bi to bio prelazak na viši nivo, ali želi da bude obeštećena u meri u kojoj je zacrtala još na početku leta.

Umar Sadik je za dve sezone u španskoj Segundi postigao 38 golova, namestio je još 19 i uveo Almeriju u Primeru. U klubu su ubeđeni da će Sadikove brojke biti još “luđe” u elitnom rangu, a očigledno da na Madrigalu misle identično. Zagrizao je Unaj Emeri za nigerijskog napadača, ali u Sevilji ima ozbiljnog konkurenta za potpis.

Pominjalo se i da bi Borusija Dortmund mogla da napadne Sadika i iskešira povratniku u Primeru sumu koju zahteva, jer je veliko pitanje kada će se na teren vratiti Sebastijan Ale kome je dijagnostifikovan maligni tumor. Ali, ta informacija nije tačna.

Paralelno sa pokušajem da potpiše Sadika radi Žuta Podmornica i na razlazu sa Pakom Alkaserom i Dijom, na koje ne računa Unaj Emeri. Njihovim odlascima, kao i potencijalnim transferom Arnoa Danžume, Viljareal bi rasteretio budžet i stvorili bi se svi preduslovi da dođu i Umar Sadik, i Edinson Kavani, i Đovani Lo Selso, koji je prioritet svih prioriteta.


tagovi

Umar SadikAlmerijaViljarealLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara