Samjuel Čukvueze (©Reuters)
Samjuel Čukvueze (©Reuters)

Viljareal srušio Real: Vinisijusov odgovor Čukvuezeu rasplamsao vatru koja je progutala Bernabeu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.04.23. | 23:02

Loša uvertira Madriđana za prvi meč četvrtfinala Lige šampiona sa Čelsijem

Gazi Real Madrid svoje rivale u Ligi šampiona, pregazio ih je i na Svetskom prvenstvu za klubove, a pre tri dana s ubedljivih 4:0 u gostima revanširao se Barseloni za poraz u finalu španskog Superkupa i plasirao u finale Kupa kralja. Ali, u Primeri nikako da Blankosi uhvate ritam.

U 2023. godini samo su dvaput vezali dve prvenstvene pobede. Ipak, nakon 6:0 protiv Valjadolida, pa pomenutih 4:0 protiv Barselone u drugom po važnosti nacionalnom takmičenju, očekivalo se da Real bez većih problema odradi posao na svom stadionu u susretu sa šestoplasiranim Viljarealom. Uspeli su da povedu autogolom Paua Toresa nakon što je Asensio u 16. minutu primetio rupu u odbrani i vukao loptu od sredine skoro do kaznenog, a onda proigrao Vinisijusa koji je utrčavao po levoj strani, ali izabranici Karla Anćelotija na kraju su, ipak, doživeli peti poraz ove sezone u Primeri – 2:3; kojim je Barseloni otvoren autoput ka tituli.

Izabrane vesti

Katalonci imaju 12 bodova prednosti i meč manje, pošto u ponedeljak igraju kod kuće protiv Đirone. Ukoliko opravdaju ulogu apsolutnog favorita, Ćavi i njegovi fudbaleri moći će da zaborave na minuli debakl i stave šampanjac na hlađenje iako je do kraja prvenstvene trke ostalo još 10 kola.

Malo ko je mogao da predvidi ovakav ishod večerašnjeg meča na Santjago Bernabeuu, ali još manje je onih koji će reći da je nezaslužen. Sjajno je odigrao Viljareal, motivisan trkom za mesto u Ligi šampiona, a prednjačio je Samjuel Čukvueze. Dva prelepa gola postigao je Nigerijac, prvo za 1:1 u 39. minutu, kada je driblingom "polomio kičmu" Naću, a onda i prelepim udarcem sa distance za 3:2 u 80.

U međuvremenu mu je odgovorio raspoloženi Vinisijus Žuniors slalomom kroz odbranu Žute podmornice za 2:1 u korist Madriđana početkom drugog poluvremena, međutim, pronašli su gosti način da ponovo izrone.

Najava je bio zbog ofsajda poništen gol Aise Mandija, pa šansa Žeremija Pinoa, a onda je, tek što ga je Kike Setjen uveo u igru, Hose Luis Morales u 70. minutu poravnao rezultat na 2:2. Više puta tokom današnje utakmice gostujući igrači stavljali su na muke Kurtou, svašta je branio Belgijanac, ali kod Čukvuezeovog šuta desetak minuta pre kraja, sa leve strane u golmanov gornji desni ugao, bio je nemoćan.

Čak šest izmena u startnoj postavi napravio je Karlo Anćeloti u odnosu na El Klasiko, a pola sata pre kraja odlučio je da izvede Karima Benzemu kako bi ga odmorio za duel sa Čelsijem. Ipak, morao je Italijan posle drugog izjednačenja gostiju da uvede Luku Modrića, zatim i Kamavingu, ali nije to dalo željeni ishod. U jednom trenutku, igrao se 82. minut, delovalo je da je Francuz iznudio penal za Madriđane, međutim, sudija Havijer Alberola je posle gledanja snimka promenio odluku, procenivši da Mandi nije mogao da izbegne igranje rukom u spornoj situaciji. Ostalo je 3:2 za Viljareal uprkos svim pokušajima Madriđana da izjednače. A bilo ih je dosta i to ne samo nakon trećeg gola gostiju, već i posle Vinisijusovog gola za vođstvo Reala. Nekoliko milimetarskih promašaja imao je upravo Brazilac, neprecizni su bili i Valverde i Asensio...

Ovaj poraz verovatno znači da Kraljevski klub predaje krunu Kataloncima, ali i da će sada sve karte baciti na Ligu šampiona. Jedan engleski klub je ove sezone već osetio šta Real može kada su igrači dovoljno koncentrisani (Livepul, 2:5 i 0:1).

PRIMERA – 28. KOLO

Petak

Sevilja - Selta 2:2 (1:0)

/En Nesiri 43, Akunja 81 - Rodrigez 89, Palensija 90+3/

Subota

Osasuna – Elće 2:1 (0:1)

/Abde 71, 84 – Tete Morente 44/

Espanjol - Atletik Bilbao 0:2 (0:1)

/Darder 90 - I. Vilijams 22, N. Vilijams 75/

Sosijedad - Hetafe 2:0 (1:0)

/Ojarzabal 45+2, Kubo 60/

Real Madrid - Viljareal 2:3 (1:1)

/Tores ag 16, Vinisijus 48 - Čukvueze 39, 80, Morales 71/

Nedelja

14.00: (2,50) Valjadolid (3,05) Majorka (3,10)

16.15: (1,70) Betis (3,80) Kadiz (5,80)

18.30: (3,10) Almerija (3,30) Valensija (2,50)

21.00: (4,30) Rajo Valjekano (3,40) Atletiko Madrid (1,90)

Ponedeljak

21.00: (1,30) Barselona (5,50) Đirona (10,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Real MadridViljarealVinisijus ŽuniorSamjuel ČukvuezePrimera

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara