©Reuters
©Reuters

Viljarealova tragedija u Madridu, Mandi autogolom u 90+5 upropastio slavlje Žute podmornice (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 30.08.21. | 00:15

Neverovatan autogl Alžirca u poslednjim trenucima meča na Vandi Metropolitano - 2:2

Čekalo se samo da Sesar Soto Grado odsvira kraj, Viljareal je vodio sa velikih 2:1 na Vandi Metropolitano, Koke je napamet poslao dubinsku lotpu na 20 metara udaljenosti od gola Viljareala, gde je usamljen bio štoper gostiju Aisa Mandi, koji nije paničio, uputio ju je u pravcu svog gola, ali tamo nije bilo Heronimo Ruljija. Argentinski čuvar mreže je trenutak pre toga otišao ulevo, ne sluteći da bi Alžirac mogao da mu uputi loptu, ali se onda našao u mat poziciji. Bio je kratak, a lopta je otišla u praznu mrežu. Kompletna klupa i svi igrači Žute podmornice su bili na zemlji, a u Madridu je usledilo neverovatno slavlje. Kao da je osvojena titula, a ne sprečen prvi poraz u sezoni. Na kraju je nerešeno 2:2 (0:0), ali je zapravo Viljareal izgubio dva boda.

Daleko od toga da aktuelni šampion u ovom meču nije zaslužio da osvoji taj bod, ali Viljareal nije zaslužio da na ovaj način bude kažnjen. Gosti su odigrali pametno, trpeli su pritisak domaćeg tima tokom gotovo čitavog meča i mudro čekali svoje šanse da stignu do golova. Prvi put su u tome uspeli u 52. minutu, kada je Trigeros, posle odličnog prodora i asistencije Jeremija Pina pogodio mrežu nemoćnog Jana Oblaka sa ivice kaznenog prostora.

Izabrane vesti

Atletiko je silovito napadao i u provom poluvremenu, kada je najveću šansu u 23. minutu propustio Toma Lemar. Taj pritisak je nastavljen i posle primljenog pogotka, pa je već četiri minuta kasnije izjednačio Luis Suarez. Ovoga puta, najvažniji deo posla odradili su Markos Ljorente i Anhel Korea, koji su nasamarili protivničnu odbranu na desnom krilu, a onda je desetka Jorgandžija ostavila loptu na tacni dobro postavljenom Urugvajcu.

Atletiko je i drugi put kaženjen u trenucima kada je najviše napadao. Hose Himenez je u 74. minutu zbunio i sebe i Stefana Savića, potpuno su se speltljali na 25 metara od svog gola, ponovo je do lopte stigao brzonogi Pino i u gol šansi ostavio hladnokrvnog Arnauta Danžumu.

Atletikovo beznađe na terenu trajalo je bukvalno do pomenutog petog minuta nadoknade. Svi na stadionu, pa i Dijego Simeone, bili su gotovo pomireni sa situacijom u kojoj ostaju bez planiranih bodova, a onda je Žuta podmornica potopila sama sebe. Mnogi će večeras silno kritikovati Heronima Ruljija, koji svoje navijače i javnost nije navikao na slične ekscese. Vilajreal je ozbiljno koštala loša komunikacija odbrane, zbog koje večeras, umsto pet bodova, ima samo tri, pa već kaska za vodećima. Atletiko može da bude potpuno spokojan što se nalazi u grupi od šest timova s vrha tabele koje imaju skor od dve pobede i jednog remija.

Jorgandžije nakon reprezentativne pauze idu na noge nepredvidivom Espanjolu, posle čega započinju takmičenje u Ligi šampiona, baš kao i njihov večerašnji protivnik. Viljareal pre okršaja u elitnom takmičenju sa Atalantom, dočekuje Alaves, gde će konačno pokušati da prekine niz bez trijumfa u domaćem prvenstvu.

PRIMERA - 3. KOLO

Petak

Majorka Espanjol 1:0 (1:0)

/Rodrigez 27/

Valensija - Alaves 3:0 (2:0)

/Vas 3, Soler 45+2, Guedeš 60/

Subota

Selta – Bilbao 0:1 (0:1)

/Vilijams 34/

Elče – Sevilja 1:1 (1:1)

/Roko 11 – El Nesiri 40/

Sosijedad – Levante 1:0 (1:0)

/Barenčea 42/

Betis – Real 0:1 (0:0)

/Karvahal 61/

Nedelja

Barselona - Hetafe 2:1 (2:1)

/Roberto 2, Depaj 30 - Ramirez 19/

Kadiz - Osasuna 2:3 (1:0)

/Fernandez 16, 66 - Kike 60, Tores 90+1, Garsija 90+5/

Rajo Valjekano - Granada 4:0 (3:0)

/Garsija 3, Treho 23, Nteka 43, Komesana 58/

Atletiko Madrid - Viljareal 2:2 (0:0)

/Suarez 56, Mandi 90+4 - Trigeros 52, Danžuma 74/



tagovi

Aisa MandiHeronimo Rulji

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara