Đerar Moreno (Foto: ©Reuters)
Đerar Moreno (Foto: ©Reuters)

Viljarealovo slavlje u Primeri posle mesec dana, Emerija brine nova povreda najboljeg igrača (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.04.22. | 23:08

Žuta podmornica prekinula mini-seriju loših rezultata u Primeri pobedom nad Hetafeom

Podredio je Unaj Emeri sve uspehu u Ligi šampiona, želeći da što dalje dogura u elitnom evropskog takmičenju. I uspeo je, Viljareal će igrati polufinale sa Liverpulom, ali su zbog obaveza u Evropi patili rezultati u domaćem prvenstvu. Rotirao je španski stručnjak, gledao da sačuva što više energije u Primeri, nisu fudbalerima Žute podmornice ni misli stoprocentno u prethodnom periodu bile u Primeri – kako i bi kada pišu najlepše stranice u istoriji kluba - što je u značajnoj meri uticalo na Viljarealovu poziciju na tabeli.

Serijom od tri meča bez pobede u prvenstvu Emerijev tim dodatno je povećao zaostatak u odnosu na šestoplasirani Sosijedad, te će vrlo verovatno ostati bez mesta u Evropi, osim u slučaju da osvoji Ligu šampiona. Kako bilo, mini-seriji slabih rezultat u šampionatu došao je kraj, pošto je Vljareal slavio na gostovanju Hetafeu, prvi put posle mesec dana - 1:2 (0:2).

Izabrane vesti

Još jednom je Emeri istumbao sastav, ali ga to ovog puta nije koštalo trijumfa. Nije, jer je od starta na terenu imao vrlo raspoloženog Đerara Morena. Najbolji igrač polufinaliste Lige šampiona je posle dužeg vremena odigrao na svom nivou, postigao je prvi gol, njegov deveti u Primeri, devet minuta kasnije namestio drugi (treća asistencija), i već u 16. minutu gosti su bili na pola puta do pobede.

Ipak, Moreno je meč završio pomešanih osećanja, jer igru je morao da napusti na isteku sat vremena igre zbog povrede, četvrte u ovoj sezoni! Tri meseca je već morao da odsustvuje, te ostaje da se vidi koliko ga duga pauza čeka sada. Viljarealove šanse u dvomeču sa Liverpulom u očima mnogih ljubitelja fudbala ionako su male, a ukoliko situacija sa Morenom bude ozbiljna i Španac ne bude mogao da nastupi u polufinalu, tek će pred osvajačem Lige Evrope biti težak zadatak…

Novi problem za goste nastao je samo dva minuta po Morenovom izlasku kada je Enes Unal prepolovio zaostatak Hetafea. Odlično se Turčin snašao u šesnaestercu na dodavanje Matijasa Olivere i postigao svoj 15. prvenstveni gol, odnosno prvi u prethodnih mesec dana. Trenutno u leđa gleda samo nedostižnom Karimu Benzemi (24), a jedan gol deli ga od toga da izjednači rekord Roberta Soldada iz 2010. godine po broju golova za Hetafe u jednoj sezoni.

Hetafe je do kraja mogao i do boda, a najbliži mu je bio desetak minuta pre kraja meča, kada je Nemanja Maksimović slabim centaršutem umalo iznenadio Heronima Ruljija. Prešla je srpskom defanzivcu lopta preko noge i krenula u dalji ugao, ali je argentinski golman bio koncentrisan i svom timu sačuvao trijumf.

Pored Maksimovića, svih 90 minuta za tim iz predgrađa Madrida odigrao je i Stefan Mitrović.

PRIMERA – 32. KOLO

Petak

Sosijedad - Betis 0:0

Subota

Elće - Majorka 3:0 (1:0)

/Mohika 42, Bigas 58, Li Kang In 81ag/

Alaves - Rajo Valjekano 1:0 (0:0)

/Hoselu 64/

Valensija - Osasuna 1:2 (1:2)

/Soler 83p - Avilja 50p, Budimir 74/

Hetafe - Viljareal 1:2 (0:2)

/Unal 63 - Moreno 7, Trigeros 16/

Nedelja

14.00: (2,45) Granada (3,35) Levante (3,10)

16.15: (1,45) Atletiko Madrid (4,20) Espanjol (8,00)

18.30: (1,85) Atletik Bilbao (3,50) Selta (5,00)

21.00: (3,15) Sevilja (3,20) Real M. (2,50)

Ponedeljak

21.00: (1,25) Barselona (6,25) Kadiz (11,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

HetafeViljarealPrimeraĐerar Moreno

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara