(© fc-zenit.ru)
(© fc-zenit.ru)

Vilson Isidor zvanično u Zenitu: Uzeo broj koji je proslavio Aršavina, Danija i Malkoma, ali nosio ga je i Srbin

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.09.23. | 17:54

Francuski napadač pozajmljen prvaku Rusije do kraja sezone

Loše je Zenit otvorio novu sezonu, ali je doveo još jedno pojačanje koje bi moglo da mu pomogne da u nastavku prvenstva odbrani titulu. U Sankt Peterburg je stigao Vilson Isidor, doskorašnji fudbaler Lokomotive, koji se prethodnih sedmica pominjao kao opcija za napad Crvene zvezde.

Na kraju se Francuz nije vratio u otadžbinu, odakle su ga zvali Marselj, Mec i Lorijan, već je ostao u najvećoj državi sveta, samo što je promenio klub. Napustio je Moskvu i potpisao za šampiona, u poslu koji podrazumeva pozajmicu do kraja sezone. To zadovoljstvo Zenit je platio 1.350.000 evra, dok će juna naredne godine imati pravo da ga otkupi, ako na RŽD areni prosledi 6.500.000 evra na ime obeštećenja.

Izabrane vesti

Više je razloga što je Isidor napustio Lokomotivu. Nije bio zadovoljan statusom kod trenera Mihaila Galaktionova, jer je u 2023. počeo samo dve prvenstvene utakmice. Usko povezano sa dolaskom Artjoma Dzjube, što je direktno uticalo da 23-godišnji napadač padne u drugi plan. Na sve to, Zenitu je bila potrebna sveža krv u napadu, posle odluke Malkoma da ode u Al Hilal. Brazilac je napustio klub u poslu vrednom 60.000.000 evra, čime je trener Sergej Semak ostao bez najboljeg igrača i najboljeg strelca Premijer lige Rusije iz minule sezone. Zato mu je bio neophodan novi špic i stigao je u liku bivšeg člana Monaka.

Isidor je u novoj sredini zadužio „desetku“ koja je do pre nekoliko sedmica bila u vlasništvu upravo Malkoma. Kroz istoriju taj kultni broj u Zenitu su nosili Andrej Kobelev, Andrej Aršavin, Dani, Emilijano Rigoni, Klaudio Markizio, ali i jedan Srbin, Vladimir Mudrinić, koji je za ovaj klub igrao godinu dana (2002) kad je stigao na pozajmicu iz Smedereva.


tagovi

Vilson IsidorZenitZenit Sankt PeterburgPremijer liga Rusija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara