Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Vintertur nema šta da izgubi

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.04.21. | 13:48

Tun sa druge strane cilja povratak u elitni rang švajcarskog fudbala

Sedam rundi pre kraja sezone u drugoj Ligi švajcarske, pet timova ima realnu šansu da se domogne elitnog ranga. Lider Grashopers je praktično nedodirljiv sa 57 bodova, drugoplasirani Tun zaostaje šest i ukoliko uspe da zadrži trenutnu poziciju garantovan mu je plej-of za ulazak u Superligu. Ako večeras (20.00) pobedi Vintertur biće korak bliže zacrtanom cilju, ali u slučaju prosipanja bodova, ostavlja Arauu prostor za bodovno izjednačenje, odnosno Lozani Oši i Šafhauzenu (po 45 bodova) mogućnost da se primaknu.

20.00: (3,50) Vintertur (3,50) Tun (1,95)

Izabrane vesti

Vintertur može biti vrlo nezgodan rival Tunu budući da mu se šanse za promociju, odnosno ispadanje mere u promilima. U prevodu, igraće bez ikakavog pritiska. Pritom je reč o timu koji je pre dva meseca nezapamćeno ponizio Bazel u kupu – bilo je 6:2. Sastav iz ciriškog kantona se u napadu najviše oslanja na Romana Buesa, 28-godišnjaka koji je učestvovao u 18 od 42 golova svog tima (deset pogodaka, osam asistencija). Zato će gostima glavni zadatak biti da izoluju glavnu pretnju. Ako im to pođe za rukom, pola posla je obavljeno.

Tun je u februaru i početkom marta prošao kroz pakleno loš period. Odbrana nije mogla da se sastavi pa je ekipa četiri puta zaredom poražena primajući prosečno tri gola po meču. Međutim sada je situacija neuporedivo bolja i ozbiljno se razmišlja o povratku u elitu. Tim sa Štokhorn arene je osvojio 14 od mogućih 18 bodova i bez poraza je na poslednjih šest duela. Veliki doprinos seriji nepobedivosti dao je najbolji strelac Saleh Čijadeh koji je pre nešto više od mesec dana dva puta pogađao protiv Vintertura.

Sistem u drugom rangu švajcarskog fudbala je takav da se ekipe međusobno testiraju četiri puta tokom sezone, a Tun i Vintertur su poprilično izjednačeni. Poslednji okršaj pripao je Tunu 2:3, pre toga nije bilo pogodaka, a prvi okršaj ove takmičarske godine pripao je Vinterturu minimalnim rezultatom. Pritisak je ipak na Tunu koji može mnogo da izgubi, ali i da dobije.

ŠVAJCARSKA 2, 30. KOLO

20.00: (3,50) Vintertur (3,50) Tun (1,95)


 

 


tagovi

Švajcarska 1TunVintertur

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara