(Reuters)
(Reuters)

Viola prva udarila: Bio je potreban evrogol za čudo na golu Atalante (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.04.24. | 23:05

Fiorentina ima minimalnu prednost posle prvog polufinala Kupa Italije

Sinoć je Juventus napravio lepu zalihu pred revanš u Rimu, a večeras je i Fiorentina iskoristila prednost domaćeg terena u prvim mečevima polufinala Kupa Italija.

Viola je na Frankiju savladala Atalantu 1:0 i imaće minimalnu prednost pred revanš u Bergamu. Pobednika je odlučio evrogol iskusnog veziste Rolanda Mandragore koji je strašnim udarcem sa 30 metara poslao neodbranjiv hitac pod prečku Karnesekijevog gola.

Izabrane vesti

Za oba tima je Kup Italije od velikog značaja jer su na korak od finala i borbe za trofej. Podsetimo, Fiorentina je poslednji trofej osvojila 2001. godine, a Atalanta čak tamo 1963. Pehar na kraju sezone bi bio ogroman uspeh… Ali da bi uopšte došli u meč za trofej, neko od njih će morati da prođe polufinale. Posle večerašnjeg duela, deluje da bolje šanse ima Viola.

Domaći tim je mnogo bolje i agresivnije otvorio utakmicu, a pomogla mu je i apatija u igri Atalante. Bezidejni i lenji napred, anarhični pozadi, gosti kao da su hteli da igraju na “nulu”. Mnogo šuteva i prekida su ostavljali Ljubičastima u uvodnoj fazi meča i kaćnjeni su. Nakon pola sata igre je Mandragora poslao strelu u gol Marka Karnesekija. Ništa tu nije mogao da uradi sjajni golman Atalante…

Atalanta je celo prvo poluvreme bila bezopasna i na poluvremenu je Gasperini (zbog suspenzije nije sedeo na klupi) napravio dvostruku izmenu i umesto Pašalića i Mirančuka uveo Edersona i Skamaku koji su malo razmrdali Atalantu. Počela je Atalanta da preti, a onda je viđen i drugi najlepši detalj meča. Marko Karneseki je nakon šuta Nika Gonzalesa izveo verovatno najspektakularniju odbranu u italijanskom fudbalu ove sezone. Italija u njemu dobija još jednog sjajnog golmana i biće velika šteta ako ga Spaleti ne povede na EP…

Potom je imao još jednu. Opet je zaustavio Gonzalesa. Kako se meč bližio kraj, Fiorentina se sve više povlačila i čuvala rezultat ali nije dozvolila neke velike šanse gostima. Na kraju, domaći imaju za čim da žale iako su pobedili… Teško da će Atalanta u Bergamu odigrati ovako slabo.



tagovi

Rolando MandragoraMarko Karneseki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara