Više nemam šta da dam... Maksi Rodrigez se sa suzama u očima oprostio od fudbala (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.11.21. | 00:08

"Bile su to duge godine karijere u kojima sam se dao do kraja. Potpuno sam se ispraznio", iskren je Argentinac

Lagano se nastavlja oproštaj igrača koji su obeležili fudbalsku epohu početkom novog milenijuma. Dugogodišnji argentinski as, bivši igrač Njuelsa, Espanjola, Atletiko Madrida, Liverpula i Penjarola, Maksi Rodigez i zvanično je okačio kopačke o klin, u 41. godini života.

Maksi, koji je zabeležio 57 nastupa za Gaučose i bio prepoznatljiv po svojoj brzini, eksplozivnosti, energiji i razornim udarcima, večeras je u emotivnoj video poruci, pod naslovom "Imam nešto da vam kažem", saopštio da je fudbalu dao sve što je mogao i da više nema šta da mu pruži, što je bio osnovni razlog za konačnu odluku, koja nije nimalo lagana za profesionalnog fudbalera.

Izabrane vesti

"Došao je trenutak za koji sam mislio da nikada neće doći. Mi fudbaleri nikada ne želimo da se on dogodi. Bila je to veoma teška odluka, ali u isto vreme sam je doneo i prilično smiren. Bile su to duge godine karijere u kojima sam se dao do kraja. Potpuno sam se ispraznio i više nemam šta da dam", rekao je Maksi Rodrigez.

Odlični Argentinac se prisetio i svojih prvih trenutaka, svog dede, majke, supruge i ćerki, koje su mu bili najvažniji stubovi u dosadašnjem toku života i profesionalne karijere. San je ispunio osvajanjem šampionske titule sa matičnim Njuelsom 2013. godine, a za sve dresove koje je nosio u karijeri poručio je da ih ludo voli.

Sa reprezentacijom Argentine bio je vicešampion sveta u Brazilu 2014. godine, ali se na svetski tron popeo 2001. godine na Mundijalitu u Argentini, u generaciji za koju su nastupali Vili Kabaljero, Nikolas Burdiso, Andres D'Alesandro i najbolji strelac turnira Havijer Savijola.

Maksi Rodrigez se u matični Njuels vraćao u dva navrata i na kraju u njemu i završio karijeru, a ostavio je ozbiljan trag i u Atletiko Madridu, za koji je igrao između 2010. i 2015. godine i zabeležio 156 nastupa, uz 44 postignuta gola. U vrlo lepom sećanju ostao je i navijačima Liverpula, gde je za dve i po sezone nosio dres Redsa 73 puta i dao 17 golova. Osvojio je i dve titule sa urugvajskim Penjarolom 2017. i 2018. godine.


tagovi

Maksi RodrigezNjuels Old BojsJužna Amerika

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara