Višestruka uloga Sanoga u Zvezdi: Snaga, brzina, tehnika i tutorstvo nad Petrovićem

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.01.20. | 08:39

Velika očekivanja od veziste sa Obale Slonovače na stadionu Rajko Mitić

Crvena zvezda je dolaskom Sekua Sanoga dobila ono što je tražila. Fizički dominantnog igrača, tehnički potkovanog, brzog u tranziciji i sigurnog u predaji lopte. Ono što je najvažnije, on će ispred sebe imati šest meseci da se u potpunosti adaptira na novu sredinu i maksimalno spremi za evropske kvalifikacije, kada se očekuje da će biti najpotrebniji ekipi Dejana Stankovića.

Sanogo (30) stigao je u pravi čas, biće prisutan tokom kompletne druge faze priprema u Antaliji, kada će crveno-beli odigrati šest kontrolnih utakmica. Upravo su mu mečevi bili nešto što mu je nedostajalo proteklih šest meseci, s obzirom da je od septembra van takmičarskog ritma zbog spora sa Al Itihadom. U međuvremenu je održavao formu sa Šafhauzenom, kod svog nekadašnjeg trenera iz Tuna Murata Jakina, ali je jasno je da mu nedostaje "kontakt igra".

Izabrane vesti

Sanogova rolerkoster godina - od Romine želje do želje da dođe u Zvezdu! Čekajući arapske milione...

Iskusni vezista će na stadionu Rajko Mitić imati višestruku ulogu. Doneće ekipi onaj kvalitet koji joj je nedostajao na toj poziciji u ovosezonskim mečevima Lige šampiona. Trebalo bi da predstavlja "motor" ekipe pri narednom izlasku na evroscenu, a naći će se i ulozi tutora za mladog Njegoša Petrovića, koji će sada imati priliku da sarađuje sa igračem koji je pre nekoliko godina bio ozbiljan šraf u igri Jang Bojsa, zbog čega je uostalom i otišao u Saudijsku Arabiju za 7.000.000 evra. Petrović je jesenas gurnut u vatru nakon što je Hose Antonio Kanjas ostao bez mesta u timu, ali će sada biti u prilici da uči od znatno kompletnijeg igrača nego što je bio Španac.

Na našem najvećem stadionu se veruje da Sanogo u potpunosti može da se prilagodi na sve taktičke varijacije Dejana Stankovića, bez obzira na to da li Crvena zvezda bude igrala u formaciji 4-4-2, 4-1-4-1 ili 4-2-3-1. Fudbaler sa Obale Slonovače nije klasičan zadnji vezni fudbaler, jer može da igra i na pozicijama "šest" i "osam", pa čak i dodatno bliže golu. Dakle, moći će po potrebi da igra i sa Petrovićem ili Jovičićem, ali i sa Vulićem i drugim ofanzivnijim igračima iz manevra.

Crvena zvezda je ovakvu vrstu igrača želela da dovede još u junu, kada je targetiran vremešni francuski vezista Aleksis Romao, koji se smatrao idealnim rešenjem za ovu mesto u timu, ali su nadležni u Ljutice Bogdana na kraju odustali zbog godina igrača i pritiska koji se stvorio u javnosti.

Seku Sanogo je svoj kvaliet u potpunosti iskazao u Jang Bojsu. Bio je jedan od najbitnijih igrača šampionske generacije kluba iz Berna. Od njegovog odlaska iz kluba u Jang Bojsu traže igrača sličnog kvliteta, ali još uvek nisu uspeli da ga pronađu. Ostavio je više nego dobar utisak u Ligi šampiona tokom sezone 2018/2019, što je crveno-belima bilo izuzetno važno prilikom konačnog izobra i finalnog skautinga. U to vreme se pominjalo i da je Monći želeo da ga dovede u Romu, ali Italijani nisu želeli da plate više od 5.000.000 evra, što Švajcarce nije previše potreslo. Sačekali su unosniju ponudu i prodali igrača. Ubrzo se pojavio Slaven Bilić i Al Itihad, koji je dao 2.000.000 evra više od Vučice. U to vreme se ozbiljno interesovao i Monako.

Šta navijači Crvene zvezde mogu da dobiju od Sanoga naslutiće se već posle njegovog prvog izlaska na teren u Antaliji. Tamnoputi vezista možda neće odisati svežinom na terenu, ali bi svojim iskustvom i temperamentnom odmah trebalo da preuzme lidersku ulogu u veznom redu srpskog šampiona. Konačan proizvod se možda očekuje tek na leto, ali bi već tokom proleća Sanogo morao da napravi ozbiljnu razliku na ovdašnjim terenima i bude jedan od ključnih faktora prilikom napada na duplu krunu.

Foto: Shutter stock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara