Vitor Pereira (©Reuters)
Vitor Pereira (©Reuters)

Vitor Pereira posle Portugalije, Grčke i Kine želi duplu krunu i u Brazilu, ali mora da je lovi bez Paulinja

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.05.22. | 23:05

Brazil 1: Korintijans gostuje Internasionalu (subota, 23.55), timu sa kojim je odigrao šest puta nerešeno na poslednjih sedam okršaja

Pre početka sezone Korintijans nije spadao u red najvećih favorita za titulu u Brazilu, ali najbolje je otvorio prvenstvo. Posle pet odigranih kola izdvojio se na vrhu tabele Serije A, a tu će probati da ostane i posle duela sa Internasionalom u Porto Alegreu, u noći između subote i nedelje od 23.55 časova po srednjeevropskom vremenu.

Korintijans je jedini tim koji je uspeo da dođe do 12 bodova i jedan od tri dvocifrena. Samo još Santos i novi prvoligaš Avai imaju po 10 poena. Korintijans je četiri puta trijumfovao, bio je bolji od Botafoga (3:1), Avaija (3:0), Fortaleze (1:0) i Bragantina (1:0), a izgubio je samo u okršaju sa prvakom Južne Amerike, Palmeirasom (3:0).

Izabrane vesti

Korintijans se fino pojačao tokom zime, iskoristio je situaciju u Ukrajini da dovede bez obeštećenja Žuniora Moraeša iz Šahtjora, dok je kao slobodan igrač stigao i nekadašnji vezista Barselone, Paulinjo. Oni su se pridodali Vilijanu, Majkonu i Đulijanu, letošnjim pojačanjima, pa ekipa kojom komanduje Vitor Pereira deluje zaista imponzantno. Nije zanemarljiv ni doprinos portugalskog stručnjaka, koji i te kako zna kako se osvajaju trofeji. Pereira je dva puta bio prvak Portugalije sa Portom, uzeo je duplu krunu u Grčkoj sa Olimpijakosom, a potom i u Kini sa Šangajem SIPG.

Sa njim Korintijans igra dobar takmičarski fudbal, paralelno na tri fronta. U Kopa Libertadoresu je prvi u grupi posle četiri kola, iza sebe je ostavio Boku Juniors, Deportivo Kali i Olvejz Redi, pa već u sredu u Buenos Ajresu može da obezbedi plasman u osminu finala.

23.55: (2,30) Internasional (3,10) Korintijans (3,35)

Takođe, u četvrtak je Pereirin tim bez većih problema izborio plasman u osminu finala Kupa Brazila, pobedom nad Portugesom sa 2:0. Na tom meču su Moraeš i Đulijano bili strelci.

Dobra vest po Korintijans pred derbi sa Internasionalom je povratak Rožera Guedeša i Žoa na teren. Nekadašnjeg centarfora Mančester Sitija i upravo Internasionala je mučio bol u kolenu, ali trenirao je prethodnih dana i biće u konkurenciji za meč.

Takođe se očekuje i povratak Žila i Bruna Mela, koje je Pereira poštedeo za meč u kupu kako bi bili svežiji za duel sa Bokom. Nedostajaće međutim Paulinjo, zbog teške povrede ligamenata levog kolena. Za njega je najverovatnije završena sezona posle samo tri prvenstvene utakmice.

Internasionalov adut za noćašnji meč biće trener Mano Menezes, čovek koji je sa Korintijansom svojevremeno osvojio Kup Brazila. Njegov tim je neporažen na poslednja četiri meča, posle dve pobede (nad Fortalezom i Fluminenseom) vezao je dva remija (sa Avaijem i Žuventudom). Igrao je paralelno i u Kopa Sudamerikani, posle četiri kola je na deobi prvog mesta sa Gvairenjom, imaju po šest bodova.

Između ta dva takmičenja Inter je vezao sedam mečeva bez poraza. Neće biti preveliko iznenađenje ako ga produži i noćas, pogotovo ukoliko to učini nerešenim rezultatom. Naime, šest od poslednjih sedam okršaja Korintijansa i Internacionala završena su remijima, uključujući i sva tri u 2021. godini. Najčešći rezultat u tom periodu bio je 0:0, tako su završena tri susreta.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

BRAZIL 1 – 6. KOLO

Subota

Palmeiras – Bragantino U TOKU

Seara – Flamengo U TOKU

23.55: (2,30) Internasional (3,10) Korintijans (3,35)

23.55: (1,30) Atletiko Mineiro (5,20) Atletiko Gojaniense (11,0)

Nedelja

02.00: (2,25) Fluminense (3,00) Atletiko Paranaense (3,60)

21.00: (1,45) Sao Paulo (4,10) Kujaba (8,50)

22.30: (2,20) Koritiba (3,30) Amerika Mineiro (3,40)

23.00: (2,45) Avai (3,00) Žuventud (3,20)

23.00: (2,30) Botafogo (3,00) Fortaleza (3,50)

23.55: (3,10) Gojas (3,10) Santos (2,45)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 1Vitor PereiraKorintijansInternasional

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara