(©MN Press)
(©MN Press)

Vladimir Gaćinović, najbolji trener avgusta u Mozzart Bet Superligi, pred Zvezdu: Ne važi geslo da nemamo šta da izgubimo

Vreme čitanja: 6min | ned. 11.09.22. | 10:30

„Imamo mnogo toga više da dobijemo. Žao mi je samo što ćemo igrati bez publike. Optimista sam“, poručuje šef struke Novog Pazara pred današnji meč (17.00)

Avgust iz snova za elitnog ligaša iz Novog Pazara počeo je još krajem jula, kada je ekipa sa Jošanice upisala "trojku" protiv Partizana (1:0) i pokazala da može da se izdigne iznad tri vezana neuspeha na startu sezone.

Osmi mesec Plavi su otvorili trijumfom nad TSC-om u Bačkoj Topoli (1:0), posle kojeg su usledile pobede nad Radničkim u Nišu (3:1), Napretkom na praznoj Džaizkoin areni (2:1), Mladošću GAT-om u Novom Sadu (2:1) i Spartakom u Pazaru (2:0). Dovoljno za vrh tabele u Mozzart Bet Superligi i presudno u izboru Vladimira Gaćinovića kao najboljeg trenera u avgustu. Čisto i zasluženo.

Izabrane vesti

Priznanje, koje je počelo da se nazire kada je za 90 minuta na terenu nadmudrio najboljeg julskog kolegu sa klupe TSC-a Žarka Lazetića, iskusni stručnjak iz Trebinja ne želi samo za sebe.     

"Koliko znači meni, toliko i drugima oko mene. Ne smatram da je samo moja, nego je to nagrada i za moj stručni štab, igrače, navijače, za čitav grad. Jednostavno, voleo bih da je podelim s njima. Znam da su zaslužni koliko i ja. Bez njihove pomoći, sigurno ne bih mogao da budem laureat", počinje priču Gaćinović, dok sa ekipom u karantinu čeka derbi 11. kola sa Crvenom zvezdom.

Zadržaćemo se još malo na tekovinama avgusta. Gaćinović otkriva da li je bilo teže dobiti u Bačkoj Topoli i pokazati da se Partizan nije dogodio slučajano ili je postajalo sve teže kako je rastao niz pobeda.

"Svaka je utakmica na svoj način bila teška. Izgledalo je dramatično protiv Napretka kod nas, pa pre toga protiv TSC-a. Možda je rezultatski Spartak delovao nešto lakše. Realno, teško je napraviti kategorizaciju. Protiv Radničkog i Mladosti GAT-a imali smo prednost, pa je nešto lakše kada se čuva rezultat. Protiv Napretka smo na 1:1 u finišu dobili penal i pobedili. Svaki meč je težak na svoj način, ali ako bih morao da gradiram, rekao bih da je za nijansu manje komplikovano bilo na Čairu, Karađorđu i sa Subotičanima na našem terenu. Teže je bilo doći do pobeda nad TSC-om i Napretkom, kao i Partizanom pre toga", analizira šef struke pazarskih Plavih put do nagrade za trenera avgusta. 

       Postavlja se pitanje da li se može do sličnog podviga i u septembru, koji je krenuo pobedom nad Radničkim 1923 u Kragujevcu (3:1), a nakon današnje Crvene zvezde (17.00) sledi Kolubara u Lazarevcu, pa pauza zbog skandinavskih obaveza reprezentacije Srbije u Ligi nacija sa Švedskom i Norveškom, te možda još i lučanska Mladost kao poslednji rival pred praznim tribinama u Novom Pazaru, ako se bude igralo pre subote, 1. oktobra.

"Sami sebi smo natovarili neki teret na leđa, svesno ili nesvesno. Međutim, uživamo u tome i mislim da možemo da se izborimo. To je teret očekivanja nas od samih sebe, teret uprave, teret navijača, teret grada, teret javnosti… Vreme će pokazati koliko ćemo biti u stanju, ali za sada se jako dobro nosimo sa svim tim stvarima. Vreme će pokazati i jesmo li pravi. Ja sam ubeđen da jesmo". 

Novi Pazar i Crvena zvezda odmeriće snage od 17 časova na Džaizkoin areni lišenoj gledalaca. Pazar sa 21 bodom vodi prvenstvenu trku, a prati ga petostruki uzastopni šampion države s bodom manje, ali i dve utakmice manje.

"Pre nego što pređem na Crvenu zvezdu, moram da zahvalim ovdašnjoj sportskoj javnosti, građanima i navijačima na srdačnom dočeku po povratku iz Kragujevca, ali i pre toga. I sad se naježim kad se setim. Stvarno mi deluje nestvarno. Mogao sam da pretpostavim da može da bude tako, ali postajete potpuno svesni tek kad izađete iz autobusa, kad vidite te emocije i koliko je ljudima stalo, koliko ne znaju da sakriju osećanja. To me oduševljava. Navijači te dočekaju uvek kad uradiš nešto veliko, ali kad osetiš iskrene vibracije i ljubav prema onome što radiš, onda zaključiš da to što radiš ima i smisla. To nam dođe kao neki dodatni pogon ili veter u leđa da budemo još bolji, još istrajniji. Gledaćemo da nastavimo da radujemo naše navijače. Ukazana nam je čast, ali i stavljena velika obaveza da se protiv Zvezde predstavimo u pravom svetlu i da budemo kao u prethodnih deset utakmica, a posebno u ovih poslednjih sedam. Ubeđan sam da će moji momci dati sve od sebe, uključujući poslednji atom snage, kako bismo odigrali jednu dobru utakmicu i kako ne bismo izneverili domaću publiku. Cilj je da ostavimo srce na terenu, a da li će to biti dovoljno za dobar i kvalitetan rezultat protiv Zvezde - ne znam. Znamo ko su oni, ali nećemo da igramo pod geslom da nemamo šta da izgubimo jer nismo tako naučili. Imamo mnogo toga više da dobijemo. Žao mi je samo što ćemo igrati bez publike. Optimista sam", veruje Gaćinović da je došlo vreme da prekine nisku od sedam poraza od Crvene zvezde, koliko ima iz vremena dok je vodio Spartak iz Subotice i niški Radnički.

Na početku uspešnog niza stajao je Partizan, a želi li se nastaviti u pobedničkom ritmu mora se i preko Crvene zvezde.

"Pristup je isti, samo je sada samopouzdanje veće. Inače, mi smo i posle sedam uzastopnih pobeda čvrsto na zemlji, sa obe noge, ali se ne libimo. Imamo svoje ambicije, svoje želje, svoju veru da možemo mnogo toga. Ta vera nas je i doterala tu gde trenutno jesmo. Malo ko je to mogao da očekuje, nismo ni mi. I dalje verujemo i nastavićemo da verujemo jer mislim da možemo. Imamo kvalitet da se nosimo sa svima. S mnogo motiva pristupamo utakmici, ali ne sumnjajte da će i Crvena zvezda doći ovde maksimalno motivisana. Ubeđen sam da nas respektuju zbog svega što smo uradili u dosadašnjem delu sezone. Bez obzira što jesu to što jesu, neće ni njima biti lako. Potrudićemo se da im ne bude lako".

(©MN Press)(©MN Press)

Najavljuje 56-godišnji stručnjak iz Trebinja veliku borbu danas na stadionu kraj Jošanice.

"Očekujem da ćemo biti dostojni spektakla. Tako smo navikli jer drugačije ne znamo. Upoznao sam ove fudbalere i neizmerno verujem u njih. Bezbroj puta sam rekao da nisam imao priliku da u svojoj dugogodišnjoj karijeri sarađujem i radim sa karakternijim momcima. Naravno, tesko je obećavati kule i gradove, obećavati neki veliki rezultat, ali jednu dobru izvedbu, jedan dobar performans na terenu - to sigurno da".

O protivnicima Gaćinović nikada ne govori mnogo i želi da je u fokusu njegovo dvorište. Naravno, prema beogradskim crveno-belima gaji maksimalan respekt. Ne smatra da će rival biti hendikepiran jer je sredinom sedmice igrao protiv Monaka (0:1) u Ligi Evrope.  

"Mozzart Bet Superliga je izjednačena. Svako može svakoga da pobedi, ali se izdvaja Crvena zvezda. Oni su dva koplja iznad. Ne mislim da su najbolji samo u Srbiji već i na nivou regiona. Bez problema mogu da sastavi dva tima kadra da se bore za titulu prvaka države, a koji bi na kraju verovatno bili na prvom i drugom mestu. Priča o njihovoj istrošenosti zbog Monaka i uopšte evropskih duela ne stoji. Pogledajte samo koji igrači nisu ni dobili šansu da zaigraju u sredu i sve će vam biti jasno".

Priznaje da ga raduje što sve više igrača Novog Pazara kuca na vrata startnih 11, ali ne želi da otkriva karte. U prestonici Šumadije promovisao je i novog bonusa Slobodana Stanojlovića, koji je debitovao golom, a klasu je pokazao i nekadašnji prvotimac Crvene zvezde Nenad Gavrić.      

"Odlično je što su se u trenažni proces vratili Andrija Majdevac, Bojica Nikčević i Miljan Momčilović. Oni su veoma važna karika u našoj igri. Moram da priznam da sam na slatkim mukama da sastavim tim. Dosta novih kandidata se nametnulo u poslednje vreme, a posebno u Kragujevcu", ostaje zagonetan na kraju najbolji trener Mozzart Bet Superlige za mesec avgust Vladimir Gaćinović.

U formaciji 4-1-4-1, kolegi Milošu Milojeviću mogao bi da suprotstavi sledeci sastav: Kljajić - Pešukić, Rubežić, Joksimović, Jović – Lončar – Bogdanovski, Mijić, Islamović, Stanojlović – Majdevac.   

MOZZART BET SUPERLIGA – 11. KOLO

Subota

Napredak – Radnički 1923 1:0 (1:0)

/Kerkez 33/

TSC – Kolubara 3:1 (1:0)

/Mičevski 23, 64, 71 – Kadrić 88/

Nedelja

17.00: (2,60) Mladost Novi Sad (3,20) Spartak Subotica (2,80)

17.00: (11,0) Novi Pazar (6,25) Crvena zvezda (1,25)

19.00: (2,35) Čukarički (3,20) Vojvodina (3,15)

19.30: (1,20) Partizan (6,75) Mladost Lučani (14,0)

Ponedeljak

16.00: (2,00) Javor (3,40) Radnik Surdulica (3,90)

18.00: (2,45) Voždovac (3,20) Radnički Niš (3,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Vladimir GaćinovićFK Novi PazarMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara