Vladimir Stojković (©Starsport)
Vladimir Stojković (©Starsport)

Vladimir Stojković: Deki Stanković dobro posložio Zvezdu

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.10.20. | 14:03

"Ispada da branim dobro samo kad je stadion pun", smeška se kapiten Partizana

Biće igrača, trenera, sudija, službenih lica. Samo neće biti onih koji vole fudbal uvek i svuda. Drugi put u istoriji igraće se večiti derbi bez publike, što po logici stvari kvari utisak, možda utiče na manjak adrenalina, međutim, igrači jedva čekaju da im krv prostruju žilama, bez obzira što neće biti svedoka kao inače.

Među onima koji se "hrane" navijačkim ambijentom je i Vladmir Stojković. Kako zbog podrške Grobara, tako i utiska da ga motivišu vređanja Delija, pa je pitanje kako će kapiten crno-belih izgledati u okolnostima kad tog folklora sa tribina nema.

Izabrane vesti

"Ispade da dobro branim samo kad je stadion ispunjen", nasmejao se golman Partizana. "Najlepše je za fudbalera ako može da igra pred 100.000 navijača, nebitno čijih. Niko nije srećan ako mora na teren pod teškim uslovima kakve su prazne tribine. Biće hendikep za sve što nema publike, ali i bez njeg derbi nosi dovoljno inspiracije i biće kao i svaki dosad. Sigurno".

Biće to 20. Stojkovićev otkako je došao u Partizan.

"Nadam se da ću ih upisati još dosta. Svaki je novo dokazivanje".

U ovaj crno-beli ulaze sa pet novajlija angažovanih u završnici prelaznog roka, mada se i sam trener Aleksandsr Stanojević nećka koga dva pošalje na teren. Stojkoviću je posebno, kao golmanu, važno hoće li u odbrani, pored Svetozara Markovića, biti Maki Banjak ili Bojan Ostojić. Možda Uroš Vitas?

"Derbi uvek nosi povišenu koncentraciju. Ko god da igra. Ovako velika utakmica se ne igra često na našim prostorima i zato nisu bitna imena. Sveža krv uvek dobro dođe, s nekim od novajlija sam igrao u reprezentaciji, nema tajni između nas. Siguran sam da će nas šef struke namestiti".

Već je "nameštena" Crvena zvezda, prema Stojkovićevoj oceni.

"Deki Stanković je to dobro posložio. Nemam dilemu da će biti posla za mene, velike borbe svih 90 minuta. Igramo najveću utakmicu srpskog fudbala, za očekivati je da šampion ima dosta šansi", osvrnuo je kapiten Partizana na ranije zapažanje trenera Stanojevića da crveno-beli šutiraju iz svih pozicija.



tagovi

Vladimir Stojković163. večiti derbi

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara