Vladimir Stojković: Mislim da odlazim...

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.06.18. | 11:26

Ali za Srbiju je tu...

Jedna od retkih svetlih tačaka Srbije ne svetskom prvenstvu u Rusiji je bio Vladimir Stojković. Uostalom, kao i mnogo puta prethodnih godina kada je nacionalni tim u pitanju. Primio je četiri gola na tri meča, a Srbija bi verovatno primila još toliko da on nije stajao na golu. Da su nam svi u reprezentaciji bili na Stojkovićevom nivou, danas bi verovatno pričali o meču sa Švedskom u osmini finala Mundijala...

Vladimiru je ovo bio treći Mundijal u karijeri, u godinama je kada bi mogao da razmišlja o povlačenju iz nacionalnog tima, ali i u formi koja kaže da treba da nastavi sa reprezentativnom karijerom jer boljeg golmana nemamo. I u duelu protiv Brazila je pokazao kakva je klasa u okršajima sa Nejmarom koji je bio vidno motivisan da zatrese mrežu, ali je na kraju ostao isfrustriran kada mu je Stojković u situaciji „jedan na jedan“ lupio bananu. Bila je to Stojkovićeva četvrta odbrana Nejmaru te večeri.

Izabrane vesti

I posebno zanimljiva nemačkom Kikeru koji je sa Stojkovićem razgovarao posle meča i pitao ga kako se oseća što je zaustavio brazilsku zvezdu.
„Osećao bih se lepo da smo pobedili i prošli dalje. To bi bio uspeh. Ovako... Nisam ja teniser pa da se radujem individualnom uspehu. Ovo je timski sport, ali su odlučili detalji i njihov individualni kvalitet. Nadam se da ćemo imati više uspeha u budućnosri“, rekao je Stojković i nagovestio da i dalje želi da brani za Orlove.

Stojković je već imao iskustvo eliminacija sa dve Mundijala i oba puta je dolazilo do krahova i lomova u navcionalnom tmu posle toga. Tvrdi da je ovaj put drugačije...
„Pokazali smo da imamo nešto. U prošlosti smo imali mnogo problema, ali mislim da ćemo od sada biti uspešniji“.

Ali zato su sve manje šanse da ćemo ga i dalje gledati u dresu Partizana. Nemce je zanimalo kako takav golman i dalje brani u ligi kao što je naša.
„Ne znam da li ću i dalje nastaviti da igram u Srbiji. Za mene sad počinje prelazni rok i mislim da ću promeniti sredinu“.

Otkrio je Nemcima i jedan zanimljiv detalj odranije...
„Pre sedam godina sam pregovarao sa Borusjiom Dortmund, ali jer to na kraju propalo“.

Sa 35 godina nije lako naći klub, teško da će Borusija Dortmund opet pozvati, ali to je i dalje onaj golman koji je protiv Brazila omađijao Nejmara, koji je sprečio teže poraze od Švajcarske i Brazila i koji će biti veliko pojačanje za svakog budućeg poslodavce koji zakuca na njegova vrata.

I koji će i dalje biti jedan od oslonaca reprezentacije Srbije.

(FOTO: Action images)


tagovi

Vladimir Stojković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara