Dušan Vlahović (©Reuters)
Dušan Vlahović (©Reuters)

Vlahović: Zavisan sam od golova, kad ih postižem - letim po terenu, na sedmom sam nebu

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.06.22. | 11:11

"Za taj osećaj živim", kaže golgeter Stare dame

Praktično iz prvog dodira sa loptom, na prvoj utakmici, Dušan Vlahović je navijače bacio u trans, a čelnicima Juventusa pokazao da bolju nisu mogli da investiraju novac. Golom na debiju, i sa još šest u polusezoni za Staru damu počeo je da se isplaćuje torinskom klubu. Svota od 81.600.000 evra – a, biće tu i bonusa – koliko je leglo Fjorentini za potpis srpskog napadača, biće prava sitnica nastavi li Vlahović da trese mreže u Italiji i na međunarodnoj pozornici.

Jak mentalni sklop, predatorski gen i opsesija za golovima načinili su Dušana Vlahovića jednim od najtraženijih igrača današnjice, postao je i bitna karika u sistemu Dragana Stojkovića Piksija – za reprezentaciju Srbije na 14 nastupa postigao sedam golova – pa u reprezentaciji i klubu sa nestrpljenjem iščekuju njegov povratak na teren. Zbogupale mišića propustio je junske utakmice u Ligi nacija, ali vredno radi na treninzima i biće u tip-top formi za predsezonu sa Juventusom. Da nastavi tamo gde je stao.

Izabrane vesti

U mislima centarfora Stare dame roje se jedne te iste misli – golovi, golovi i samo golovi. Oni su mu predodređene, bez njih ne može, od golova je zavisan.

Golovi me ispunjavaju, totalno me prožimaju. Kad ne osetim tu emociju, kada ne postignem gol, osećam se prazno posle meča. A, kada postignem gol – letim po terenu. Na sedmom sam nebu”, govorio je Dušan Vlahović za časopis ICON o svom opsesivnom pristupu sportu i načinu shvatanja fudbala:

To je neka vrsta goriva i kada jednom probate, morate da dajete sve više i više golova. Morate po svaku cenu ponovo da doživite tu emociju. To je zavisnost koja vas stimuliše u svakom trenutku. Za to živim”

Vlahović se ne isključuje, fudbal je njegovo napajanje. Ubrizgava mu energiju i čini ga srećnim na terenu, ali i van terena. Slobodno vreme troši na fudbal, kako bi se usavršio, postao još veći predator i dodatno uživao.

Fudbalu se posvećujem 24 časa dnevno, sedam dana u nedelji. Kada dođem kući, gledam fudbalske utakmice. Radim to da bih uživao, opuštao se, ali i da bih učio i usavršavao se. Prihvatam stvari i razmišljam šta sam mogao da uradim u datoj situaciji”, podvukao je Vlahović.

Ovo što Vlahović oseća, valjda se to srećom i posvećenošću zove...


tagovi

Dušan VlahovićJuventusfudbalska reprezentacija Srbije

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara