Dušan Vlahović (©Reuters)
Dušan Vlahović (©Reuters)

Vlahovića po povratku u Firencu čeka ugovor na stolu: Fjorentinin prioritet – blindiranje Srbina

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.09.21. | 13:38

Roko Komiso, gazda Viole, nada se da će prva zvezda Viole "staviti autogram". Počinje prva runda pregovora...

Burno leto obeleženo transfer bombama širom Starog kontinenta – a zašto ne reći i tektonskim poremećajima jer prelasci Mesija i Ronalda to jesu – nije zapečaćeno srpskom. Tokom trajanja letnje pijace Dušan Vlahović bio je izuzetno tražena roba.

Celo leto se pisalo kako je mladi srpski napadač na ivici odlaska iz kluba, pominjali su se kao zainteresovani klubovi Totenhem, Juventus, Atletiko Madrid, Arsenal... Kako je interesovanje raslo, a red ispred Artemio Frankija popunjavao se “udvaračima”, tako je Viola dizala cenu.

Izabrane vesti

Digla je Fjorentina cenu na 100.000.000 evra, bila je spremna još da je pumpa, a onda je naprasno odlučila da Dušan Vlahović nije na prodaju. Spuštena je rampa, interesenti su rasterani.

Bogati vlasnik Fjorentine Roko Komiso presekao je i odlučio da Srbin nije na prodaju. Računica je jasna: cena Vlahoviću neće padati, srpski napadač i u novoj sezoni trese mreže širom Apenina – gol Torinu u Seriji A i dva u italijanskom kupu – a Violi njegovim ostankom rastu šanse da se umeša u borbu za Evropu.

Vezan je Dušan Vlahović ugovorom za Fjorentinu do leta 2023. godine – kratko ako pitate gazdu Viole. Zna da će evropski velikani na zimu obletati oko Artemio Frankija i želi da popravi pregovaračku poziciju. Dušanu Vlahoviću biće ponuđen novi unosan ugovor, razgovori počinju po povratku srpskog golgetera u klub po završetku reprezentativnih akcija.

"Razgovarao sam sa Vlahovićem i stekao sam utisak da želi da ostane. Nadamo se da će ćemo sklopiti dogovor, a Vlahović sa Fjorentinom potpisati novi ugovor. Razgovaraćemo kada se vrati u Firencu posle završetka reprezentativnih obaveza”, rekao je Roko Komiso.

Dušan Vlahović je posle trijumfa nad Torinom krajem avgusta bio izričit da neće napustiti Fjorentinu. Ostao je dosledan – nije obrnuo ćurak naopako. Na red je došla naplata vernosti timu iz Firence. Prelomi li, ipak, da ne parafira novi ugovor sa Violom, biće to jasan signal da se bliži rastanak i da evropski giganti na zimu otpočinju novu “misiju Dušan Vlahović”.


tagovi

Dušan VlahovićRoko KomisoFjorentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara