Šeik Mansur (Reuters)
Šeik Mansur (Reuters)

Vlasnik Mančester Sitija na udaru britanske Vlade zbog veza sa "saveznikom Putina"

Vreme čitanja: 1min | uto. 22.03.22. | 15:01

Britancima se ne sviđa sastanak šeika Manursa sa predsednikom Sirije Asadom

Vlasnik Mančester Sitija, šeik Mansur bin Zajedal Najan opet se našao na udaru britanskih vlasti. Ovog puta ne zbog bezuspešnog pokušaja da sa kolegama iz drugih engleskih, španskih i italijanskih klubova formira Superligu, već zbog prošlonedeljnog sastanka sa Bašarom el Asadom, na Ostrvu ne baš omiljenim predsednikom Sirije.

Kako piše britanski Telegraf, Asad je prošle nedelje posetio Ujedinjene Arapske Emirate prvi put od početka građanskog rata u Siriji 2011. godine. Između ostalih, sastao se sa šeikom Mansurom, članom vladajuće kraljevske porodice Abu Dabija, zamenikom premijera Ujedinjenih Arapskih Emirata i vlasnikom Građana.

Izabrane vesti

To nije promaklo Vladi Velike Britanije koja je, kako je napisano, osudila šeika Mansura zbog susreta sa saveznikom ruskog predsednika Vladimira Putina, dok je Ministarstvo spoljnih poslova optužilo UAE da potkopavaju šanse za mir u Siriji.

"Da li je šeik Mansur prava osoba za posedovanje fudbalskog kluba?", zapitao se Kris Brajant poslanik i predsednik Svepartijske parlamentarne grupe za Rusiju.

Klajv Eford, član Odbora britanskog parlamenta za digitalne tehnologije, kulturu, medije i sport, rekao je da je veza šeika Mansura sa Asadom "duboko zabrinjavajuća", dok je Nikolas Mekgian, direktor Fair Square-a i bivši zvaničnik Hjumans Rajt Voča prokomentarisao "u svetlu sankcija protiv Romana Abramoviča, sastanak vlasnika Mančester sitija sa Asadom trebalo da bude još jedan poziv za buđenje u Premijer ligi"...


tagovi

Šeik MansurMančester Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara