Slavlje Vujačića pored odbrane Voždovca (© Star sport)
Slavlje Vujačića pored odbrane Voždovca (© Star sport)

Vojvoda Šćekić, serdar Vujačić: Partizan gazi na svim frontovima (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 11.03.21. | 18:51

Crno-beli golovima crnogorskih reprezentativaca trasirali put u polufinale Kupa Srbije – 4:0

Sklopila je Crna Gora pakt sa NATO maja 2017, sklopili su Crnogorci pakt sa Aleksandrom Stanojevićem proleća 2021. Dvojica tamošnjih reprezentativaca, Aleksandar Šćekić i Igor Vujačić, ne samo što igraju redovno i kvalitetno, već i efikasno, što raduje trenera Partizana, a Grobare baca u euforiju, pojedince čak navodi da im na društvenim mrežama tepaju „vojvoda“ i „serdar“.

Kao nekadašnje vojskovođe, tako su stasiti vezista i kršni štoper blickigom, za samo osam minuta, razoružali Voždovac i trasirali crno-belima put u polufinale Kupa Srbije (4:0). Kao u nedavnom prvenstvenom susuretu sa Radnikom, Šćekić i Vujačić su od napadača preuzeli uloge egzekutora: prvi je bio snalažljiv i spretan da posle udarca Takume Asana izbegne ofsajd zamku i prosledi loptu u mrežu, a drugi dominantan u vazduhu protiv odbrane Zmajeva da glavom savlada inače vrlo dobrog golmana Miloša Krunića i već posle malo više od pola sata praktično završi posao u Humskoj.

Izabrane vesti

Oba kornera, kao prethodnicu golu izveo je Miloš Jojić. Baš kao i pre tri sedmice protiv Surduličana, kad je upisao dve asistencije. I on ulazi u formu kakvoj se stručni štab nada, postaje deo mašinerije koja doslovce melje rivale.

Pogoci crnogorskih reprezentativaca na centaršuteve nekadašnjeg mladog reprezentativca Srbije značili su naplatu sjajne igre Parnog valjka, uobličene početkom drugog dela kad su još brže, za samo šest minuta, pogađali stranci. Prvo Takuma Asano (16. put u sezoni) zahvaljujući sjajnom prodoru Lazara Markovića, te Bibars Natho (drugi uzasotpni pogodak iz igre, posle devet iz penala) pošto je Krunić ukrotio udarac Filipa Holendera.

Praznik za oči partizanovaca.


Pobeda možda nije najubedljivija (6:0 protiv Inđije, 5:0 na Banjici), ali je utisak da je igra bila Partizana bila najbolja ovog proleća. Sigurnost prilikom razvitka akcija, lakoća stvaranja šansi (čak 11 šuteva u okvir gola), rutnska realizacija i nadmoć na svim delovima terena sugerišu da je Aleksandar Stanojević utegao ekipu onako kako želi. Da bude nemilosrdna prema protivnicima, gazi do kraja, bez obzira ko je preko puta i šta piše na semaforu, niti da je interesuje koje je takmičenje. U prvenstvu ima 14 vezanih pobeda, još dve dodao je u Kupu Srbije i to je niz kojim je aktuelni šef stručnog štaba izjednačio lični rekord iz jeseni 2011. kad je spojio 16 trijumfa pre nego što ga je Dragan Đurić smenio.

Ovako siguran Parni valjak nije bio još od vremena kad ga je Marko Nikolić vozio do duple krune 2017.

Osim rezultata, Stanojevića može da raduje što je protiv Voždovca dobio potvrdu u kakvoj su formi dvojica najproduktivnijih fudbalera tima. Asano je već na 17 pogodaka ove sezone, uz napomenu da je na poslednje četiri utakmice zaslužan za osam golova (pet dao, tri namestio), dok je Marković otkako je počeo drugi deo sezone potpisao tri egzekucije, a večerašnja asistencija mu je bila četvrta. Iako nije dao gol, Holender je sjajno proigravao saigrače, Jojić je sve prisutniji u igri, ne samo prilikom prekida, Natho je ponovo dirigovao prepoznatljivim pasovima, a odbrana ponovo pokazala čvrstinu i opet nije primila gol. Sedmi put u 2021. sačuvala je „nulu“.

Doduše, kad se opustila, na 4:0, mogao je da je matira Nemanja Vučić, pošto je atraktivnim potezom uzdrmao prečku (nešto kasnije imao zicer), međutim, koliko je Partizan bio ubedljiv pokazuje podatak da je taj pokušaj rezerviste u ekipi Jovana Damjanovića bila jedina pretnja Vladimiru Stojkoviću za 90 minuta. Prethodni put kad su došli na crno-beli stranu Topčiderskog brda Zmajevi su raširili krila u nadoknadi i slavili 2:1. Sad su im sasečena.

Crnogorskim mačem.



KUP SRBIJE, ČETVRTFINALE

PARTIZAN – VOŽDOVAC 4:0 (2:0)

/Šćekić 24, Vujačić 32, Asano 52, Natho 58/

Stadion Partizana

Igrano bez prisustva publike

Sudija: Novica Anđelovski

Žuti karton: Purtić (Voždovac)

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković - Miljković (od 71. Živković), S. Marković, Vujačić, Obradović - Šćekić, Jojić (od 61. Pavlović) - Asano (od 61. Stevanović), Natho (od 61. Suma), L. Marković (od 71. Štulić) - Holender. Trener: Aleksandar Stanojević.

VOŽDOVAC (3-5-2): Krunić – Dukić, Purtić, A. Bogdanović (od 77. Vučić) – Arsić (od 65. Stojčev), Ivezić, Ajdinović (od 77. Avrić), Milojević (od 77. Bogdanović), Stanisavljević, Cvetićanin (od 53. Milosavljević) – Stoisavljević. Trener: Jovan Damjanović.


tagovi

FK PartizanIgor VujačićAleksandar ŠćekićTakuma AsanoAleksandar StanojevićLazar Marković

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara