Vesnik novog finala Lala: Lukijan Abadžija, (Foto: Starsport)
Vesnik novog finala Lala: Lukijan Abadžija, (Foto: Starsport)

Vojvodina bolja od Partizana, za trofej protiv Dinama iz Zagreba

Vreme čitanja: 1min | sub. 11.06.22. | 15:04

Novosađani četvrti put u finalu kupa prijateljstva

Vojvodina je fenomenlnim izdanjem protiv Partizana stigla do pobede (3:1) i plasmana u finale Kupa prijateljstva gde će odmeriti snage sa Dinamom iz Zagreba.

Novosađanima, koji su dva puta do sada osvajali prestižni juniorski turnir (2016. i 2019. godine) ovi će biti četvrto finale, a duel je zakazan za nedelju od 13 časova.

Izabrane vesti

Vojvodina je bila zatno bolji rival od Partizana danas i protivika je načela već u 13. minutu preko njihovog najboljeg strelca do sada na turniru Lukijana Abadžije. Napadač Novosađana je umakao odbrani rivala i iskosa sa desne strane lako matirao golmana za svoj treći gol na turniru.

Nastavila je ovosadska Stara dama da napada i posle stečenog vođstva, a inicijativa se isplatila već na startu drugog poluvremena. Kapiten Miloš Popović je iz slobodnog udarca sa oko 20 metara pogodio mrežu rivala i duplirao prednost svog tima.

Treći gol Vojvodina je postigla u 54. minutu iz jedanaesterca, a strelac je bio Vanja Apostolovski koji je bio siguran sa bele tačke. Nakon toga bilo je jasno da će Novosađani dobiti ovu utakmicu i plasirati se u finale turnira, ali su crno-beli biseri uspeli da ublaže poraz preko Nemanje Ilića koji je u 66. minutu postigao počasni pogodak.


tagovi

Kup prijateljstva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara