(©Starsport)
(©Starsport)

Vojvodina gospodari Novim Sadom

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.12.20. | 17:13

Tim Nenada Lalatovića pogocima Vukadinovića stigao je do pobede nad Proleterom (2:0) u 19. kolu Superlige

Odlika kvalitetnih timova, kandidata za najviši plasman, je da pobeđuju i kad nisu na maksimalnom nivou, a upravo tako je ekipa Nenada Lalatovića stigla do pobede kojom je stavila tačku na 2020. godinu.

Koliko god da je neprilika svima donela godina na izmaku usled korona virusa, u Vojvodini će ostati upamćena po dobrom. Novosadski klub uspostavio je kontinuitet dobrih rezultata i trofejem u Kupu Srbije krunisao sjajan period pod komadnom palicom aktuelnog stratega.

Izabrane vesti

Drugi put u mesec dana Vojvodina je savladala Proleter identičnim rezultatom (2:0) i po veoma sličnom scenariju potvrdivši tako da je neprikosnoveni vladar Novog Sada. Kao i u susretu osmine finala Kupa, tim sa Slane bare bio je ravnopravan rival tokom skoro sat vremena igre, ali je potom Vojvodina uspela da slomi otpor protivnika i golom trasira put ka pobedi koja je ponovo overena drugim pogotkom u sudijskoj nadoknadi, a novi trijumf tima sa stadiona Karađorđe, 13. u Superligi ove sezone, potpisao je dvostruki strelac Miljan Vukadinović.

Prvo poluvreme obeležila je ujednačena igra u kojoj su najizgledniju šansu imali gosti u 15. minutu kad je Vukliš sa dve odlične intervencije sačuvao mirnu mrežu. Sa druge strane, Vojvodini je po odlasku na odmor ostala žal za prilikama koje nije iskoristio Mrkaić u 23. i 25 minutu.

Ipak, ono što nije pošlo od ruke Mrkaiću, uspeo je Vukadinović u nastavku susreta. Džoker domaćina ušao je na početku drugog poluvremena u igru umesto Zukića i samo sedam minuta kasnije zatresao mrežu rivala. Ofanzivac Vojvodine izbegao je ofsajd zamku i lošu reakciju gostujuće odbrane da fenomenalnu dugu loptu Aranđela Stojkovića pretoči u vodeći pogodak.

Lopta u mreži Petrića uticala je da Proleter zaigra nešto ofanzivnije u završnici susreta i iz brzih tranzicija neutrališe zaostatak, a najbolju šansu izabranici Branka Žigića nisu iskoristili u 83. minutu kad je Galić potpuno usamljen sa 10 metara šutirao tik pored stative.

Takođe, gosti će se pitati da li bi scenario bio drugačiji da je neko od fudbalera ispratio prodor Kneževića po desnom krilu i centaršut koji je protutnjao kroz peterac.

Na kraju, Vukadinović je drugim golom stavio tačku na poslednji superligaški meč u 2020. godini hladnokrvnim udarcem isz srca šesnaesterca posle centaršuta sa levog krila.

SUPERLIGA - 19. KOLO

Sreda

Partizan – Mladost 4:0 (3:0)

/Asano 22, Natho 42pen, Obradović 59, Marković 84/

Rad – Spartak 0:1 (0:1)

/Milošević 35pen/

Zlatibor – Mačva 0:1 (0:0)

/Mihajlović 58/

OFK Bačka – Radnički Niš 1:2 (0:1)

/Ratković 63 - Đuranović 4, Kojić 92/

Napredak - Novi Pazar 0:0

Javor - Voždovac 3:1 (2:1)

/Luković 3 penal, Ilić 45, Nikolić 52 - Putinčanin 41/

Radnik - Čukarički 0:1 (0:1)

/Eze Frajdej 15/

Metalac - Crvena zvezda 0:1 (0:1)

/Milunović 36/

Četvrtak

Inđija - TSC 0:3 (0:2)

/Tomanović 4, Stanojev 38, Petković 66/

Vojvodina - Proleter 2:0 (0:0)

/Vukadinović 63, 90+3/



tagovi

Proleter Novi SadMiljan Vukadinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara