Nenad Lalatović (©Star Sport)
Nenad Lalatović (©Star Sport)

Vojvodina ide u Vels ili Belgiju

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.09.20. | 13:10

Tim Nenada Lalatovića saznao ime protivnika

Fudbaleri Vojvodine će u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope ukrstiti koplja sa pobednikom meča velškog Bala Tauna i Standarda iz Liježa! Novosadske Lale biće gosti u ovom susretu.

Može se reći da je Voša super prošla na žrebu, mada bi jedini bolji scenario od ovog bio da ekipa Nenada Lalatovića igra kao domaćin. No, Vojvodina i te kako može da se nosi sa oba protivnika, iako je odmah jasno da je Standard iz Liježa apsolutni favorit protiv skromnog tima iz malog trgovačkog mesta na istoku Velsa. Neće se ipak ispuniti želja mnogih da Vojvodina u trećem kolu zaigra protiv Totenhema, odnosno da na delu vidimo okršaj Žozea Murinja i Nenada Lalatovića. Ovo je svakako mnogo bolji ishod žreba za osvajača Kupa Srbije, koji se u kvalifikacije za Ligu Evrope uključuje upravo iz trećeg kola.

Izabrane vesti

Standard je posle četiri kola belgijskog prvenstva drugi na tabeli sa tri pobede i jednim remijem, a uz Šarlroa je jedini neporaženi tim dosad uz gol razliku 6:1. Premijer liga Velsa još nije startovala, a Bala Taun je prošlu sezonu završio na trećem mestu iza Nju Sejntsa i Konahs Kija. Zanimljivo, UEFA je naknadno promenila domaćinstvo susreta Bale i Standarda, pa će se susret igrati u Belgiji, ne u Velsu kako je prvobitno bilo najavljeno.

Podsetimo, Partizan je loše prošao na žrebu za treće kolo jer će ići u goste Šarlroi u slučaju da crno-beli prođu drugu rundu predigre. TSC iz Bačke Topole bi posle druge runde, u slučaju prolaska, dočekao pobednika duela Riteraj (Litvanija) – Slovan Liberec (Češka), odlučeno je žrebom u Nionu.

Utakmice trećeg kola kvalifikacija igraće se 24. septembra, a još pre toga, 18. istog meseca, održaće se i žreb za plej-of koji je na programu 1. oktobra. Podsetimo, sve kvalifikacione runde u Ligi Evrope igraće se na jednu utakmicu.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara