(©Starsport)
(©Starsport)

Vojvodina krenula po “drugu polovinu” Nikole Čumića

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.07.23. | 08:44

Novosađani u pregovorima sa Olimpijakosom oko preostalih 50 odsto ugovora

Povratkom u srpski fudbal Nikola Čumić je napravio “bum” za svoju karijeru. Eksplodirao je prošle sezone u dresu Vojvodine, davao golove, asistirao, na kraju se našao među najbolje ocenjenim igračima Mozzart Bet Superlige.

Nagrada je bio poziv u reprezentaciju Srbije, a pored toga, mogao je Čumić ovog leta ponovo da se otisne preko granice, jer ponuda za njega Vojvodini nije manjkalo.

Izabrane vesti

Ipak, Stara dama je čvrsto rešila da zadrži najboljeg igrača za narednu sezonu, ali je u isto vreme krenula i u akciju da kupi njegovu “drugu polovinu” od Olimpijakosa. U prevodu, kada je Vojvodina dovela Čumića prošlog leta na “Karađorđe”, aranžman je bio takav da 50 odsto od sledeće prodaje pripadne Atinjanima.

Čelnici kluba iz Novog Sada su rešili da otkupe od grčkih crveno-belih tih 50 odsto prava na Čumića i poslali su zvaničnu ponudu u Pirej i čekaju odgovor. Želja Vojvodine je da brzonogi krilni napadač bude njen igrač “sto odsto”, kao i da kod sledećeg transfera celo obeštećenje ostane na “Karađorđu”.

Nikola Čumić je prošle sezone odigrao 33 utakmice za Vojvodinu na dva fronta, postigao 14 golova, dok je za pet asistirao.

Novosadski superligaš je ovog leta ostao bez Jovana Miloševića (Štutgart), Mirka Topića (Famalikao), Nemanje Nikolića (Partizan), Veljka Simića (Omonija), Nikole Simića (TSC), Nemanje Ljubisavljevića (Makabi Bnei Rajneh), a očekuje se i ozvaničenje prelaska Uroša Kabića u Crvenu zvezdu.

S druge strane, u redove Vojvodine stigli su Stefan Vukić (TSC), Andrija Radulović (Crvena zvezda), Đorđe Crnomarković (Olimpija), Asmir Kajević (Jangce), dok se s pozajmice iz Sampdorije vratio mladi Mihailo Ivanović.


tagovi

Nikola ČumićFK VojvodinaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara