Vojvodina ostaje bez kapitena: Čović završava transfer u Kinu

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.03.22. | 21:27

Transfer potvrdio i novi trener Dragan Radojičić, u pitanju je klub iz druge lige

Fudbaleri Vojvodine pretrpeli su peti uzastopni poraz, a večeras ih je na „Karađorđu“ savladao Čukarički rezultatom 2:1. Otišao je Slavoljub Đorđević, ali su problemi ostali, pa Dragan Radojičić nije uspeo da na debitantskoj utakmici na klupi Stare dame bar ostane neporažen. Predstojeću prvenstvenu pauzu, Novosađani će morati da iskoriste na pravi način, kako bi i dalje u ostali u igri za četvrtu poziciju, koja garantuje izlazak na evropsku scenu.

Novoimenovani šef stručnog štaba Lala Dragan Radojičić rekao je posle utakmice da je presudio kvalitet Čukaričkog, ali i splet nesrećnih okolnosti koji je zadesio njegov tim. Iskusni stručnjak je potvrdio da će Vojvodina uskoro ostati bez kapitena Nemanje Čovića koji završava transfer u Kinu. Prema saznanjima Mozzart Sporta reč je o timu iz drugog ranga takmičenja.

Izabrane vesti

„Mislim da smo večeras zaslužili barem nerešen rezultat, uz dužno poštovanje prema ekipi Čukaričkog. Presudio je na kraju njihov kvalitet, ali ostaje žal za dobrim prilikama koje nismo realizovali. Jednostavno nismo imali sreće, nismo uspeli da postignemo gol sa pola metra... Veliki problem je bio i to što nismo mogli da računamo na nekoliko igrača. Jako je teško kad vam par sati pred utakmicu jave da se Simić razboleo. Takođe nismo mogli da računamo ni na Čovića. Nisam hteo da sa njim rizikujem jer završava transfer u Kinu, a meni je važna njegova egzistencija i egzistencija njegove porodice. Pored toga tri igrača bila su suspendovana zbog žutih kartona. Mnogo je teško kad tako krene da se niže maler za malerom...“ , poručio je Radojičić.

Istakao je da igrači nikako nisu zaslužili kritike upućene sa tribina i da će svi u klubu dati i poslednji atom snage da Vojvodinu vrate na staze uspeha.

„Ovim momcima koji su večeras igrali stvarno nemam šta da zamerim. Mislim da nisu zaslužili zvižduke i pogrdna skandiranja od navijača. Verujte mi da će nam ubrzo aplaudirati. Navijači jednostavno moraju da budu uz Vojvodinu uvek, i kad je teško i kad je dobro. Oni moraju da shvate da svi mi volimo Vojvodinu i da ćemo dati poslednju kap krvi i znoja da se izvučemo iz ove krize. Rekao sam već da u ovoj situaciji ne bih preuzeo nijedan klub osim Vojvodine. Zato garantujem da ćemo izaći iz ovoga jer zaista imamo potencijal i veoma kvalitetne igrače. Pred nama su dve nedelje pauze, koje moramo iskoristiti da se na pravi način pripremimo za finiš prvenstva. Verujem da ćemo već u narednom kolu na tom teškom gostovanju u Kragujevcu zabeležiti pobedu i da ćemo ubrzo vratiti Vojvodinu tamo gde pripada“, istakao je Radojičić.

Piše: Aleksandar Milošević


tagovi

Nemanja Čović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara