Vojvodina pritiska Partizan: Čumić nastavio sjajan niz, Baraj prekinuo post

Vreme čitanja: 4min | sub. 29.04.23. | 21:00

Novosađani lako slavili protiv Voždovca - 2:0

Možda Vojvodina zna da se oklizne na gostovanjima, ali zato je nepogrešiva kada igra na Karađorđu! Nakon remija u Kragujevcu sa Radničkim 1923 (2:2), Lale su se večeras na krilima svoje publike vratile na pobednički kolosek trijumfom nad Voždovcem i tako preskočile Partizan na tabeli – 2:0 (1:0).

Sjajan golgeterski niz nastavio je Nikola Čumić, čijim pogotkom je Vojvodina povela u 30. minutu. Najbolji strelac Novosađana odlično je ispratio centaršut Lazarevića i glavom zatresao mrežu Zmajeva, čime je stigao do svog 12. pogotka u ovoj sezoni Mozzart Bet Superlige.

Izabrane vesti

Nije Čumić imao snage za svih 90 minuta, jer je rovit dočekao ovaj meč, pa ga je u drugom delu igre zamenio Baraj, koji je overio trijumf Vojvodine. Igrao se 80. minut kada je Senegalac šutirao iz kaznenog prostora i uz pomoć stative savladao Katića, potvrdivši trijumf Voše. Baraj je dugo vremena bio bez gola, još od sredine septembra prošle godine, te je danas konačno prekinuo golgeterski post.

Novosađani trenutno imaju tri boda više od crno-belih, te će ostati na četvrtom mestu bar dva dana, dok Parni valjak ne odigra svoju utakmicu ovog kola sa TSC-om u Bačkoj Topoli. Tako su izabranici Radoslava Bataka prebacili pritisak na četu Igora Duljaja, koja će morati da juri ceo plen na neugodnom gostovanju, kako bi se vratile na mesto koje je trenutno poslednja sigurna viza za Evropu.

Voša je još jednom uzela ceo plen na svom stadionu, gde na poslednjih 11 mečeva ima 10 pobeda. Istovremeno, Stara dama je produžila impresivan niz bez poraza, a ovo je bio čak 20. meč u nizu na kojem Novosađani nisu položili oružje.

Lale su bile konkretniji rival svih 90 minuta dok je opredeljenje gostiju bilo da sačekaju grešku izabranika Radoslava Bataka, ali kada ih je i bilo, nisu umeli da ih iskoriste, te odlaze u Beograd praznih šaka.

Vojvodina u današnjem susretu nije mogla da računa na povređene Uroša Nikolića i Uroša Vitasa, pa je Batak bio prinuđen da kombinuje sastav: Veljko Simić je počeo ka ofanzivni vezni, na levom beku šansu je dobio Antonijević, a Jeličić ovog puta počeo kao štoper, na svojoj prirodnoj poziciji. Na klupi je ostao i Zukić, verovatno s namerom da se odmori za meč četvrtfinala Kupa u Nišu, pa je među starterima bio i Milosavljević, koji se istakao krajem prvog dela kada je intervenisao na gol-liniji i sprečio goste da izjednače.

Prvo veliko uzbuđenje viđeno je u 18. minutu pred golom Zmajeva, Malbašićev dobar pokušaj zaustavio je Katić, a onda u nastavku tog napad Čumić je pogodio stativu.

Čumić je bio i danas najagilniji igrač Stare dame i pravio ozbiljne probleme defanzivcima gostujuće ekipe od starta. Nije uspeo da pogodi u 28. minutu sa pet metara, posle izvanredne akcije Lala koju je započeo, ali se spetljao u završnici. Međutim, bila su mu dovoljna samo dva minuta da se za to iskupi i na isteku pola časa igre Čumić je doneo prednost Vojvodini. Fantastičan centaršut je uputio Lazarević, najbolji strelac Novosađana se sjajno kretao, pobegao Zečeviču i sa nekih deset metara glavom zatresao mrežu gostiju.

Nisu se Zmajevi ni oporavili od tog šoka, a Simiću je malo nedostajalo da duplira prednost. Međutim, golman gostiju Katić je istrčao na vreme i sprečio veći rezultatski deficit.

Voždovac se malo trgnuo u finišu prvog dela, kada je stvorio prvu ozbiljnu šansu. Posle kornera na gol-liniji loptu je zaustavio Milosavljević prilikom pokušaja Jočiča, a onda odbitak daleko preko gola lansirao poslao Ivezić, pa nije došlo do promene rezultata.

U nastavku je ponovo prva opasnost viđena pred Katićevim golom. Gađao je Čumić, ali je mladi golman Zmajeva ovog puta ukrotio taj udarac.

Morao je već početkom drugog dela da menja strateg Voždovca Nikola Puača, koji je osvežio napad ulaskom Burmaza i Lazarevića, a nešto kasnije šansu je dobio napadač Stoisavljević.

Nije to dalo nikakav rezultat, opet su domaći imali posed na svojoj strani, jurili drugi gol da overe pobedu, ali je nedostajala bolja završnica. U velikoj prilici našao se desetak minutta pre kraja Nemanja Nikolić, nakon jednog jako dobrog prodora Malbašića, ali iako je imao dovoljno vremena da se namesti, poslao je loptu preko prečke.

Međutim, koji trenutak kasnije, u 80. minutu, Nikolić je lepo proigrao Iva Baraja, koji nije najbolje zahvatio loptu, ali se ona uz pomoć stative odbila u mrežu.

 

MOZZART BET SUPERLIGA – PLEJ-OF, TREĆE KOLO

VOJVODINA – VOŽDOVAC – 2:0 (1:0)

/Čumić 30, Baraj 80/

Novi Sad

Stadion: Karađorđe

Gledalaca: 2.500

Sudija: Nikola Đorđević

VOJVODINA (4-2-3-1): Carević 6 – Lazarević 6,5, Traore 6,5, Jeličić 6,5, Antonijević 6 – Topić 6,5, Milosavljević 6,5 (od 86. Milošević -) – Čumić 7 (od 65. Baraj 6,5), V. Simić 6 (od 79. Zukić-), Malbašić 6 (od 86. Vukčević-) – N.Nikolić 6 (od 86. Kabić-)

 

VOŽDOVAC (4-2-3-1): Katić 6 – Mijailović 6, Đorđević 5,5 (od 81. Daničić-), Damjanović 5,5, Zečević 5 – Ajdinović 6 (od 69. Stoisavljević 5,5), Ivezić 6 – Vujanović 5,5 (od 55. Lazarević 5), Jočić 6, Pantović 5 – Teodorović 5 (od 55. Burmaz 5)

Igrač utakmice: Nikola Čumić 7 (Vojvodina).

MOZZART BET SUPERLIGA - 33. KOLO

PLEJ-OF

Subota

Novi Pazar - Radnički 0:1 (0:0)

/Zorić 68/

Vojvodina - Voždovac 2:0 (1:0)

/Čumić 30, Baraj 80/

Nedelja

17.00 (1.35) Crvena zvezda (5.50) Čukarički (7.80)

Ponedeljak

19.00 (2.85) TSC (3.30) Partizan (2.50)



tagovi

Nikola ČumićIv Baraj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara